Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Završio Arcotel – Rezidencija55 Open na Velesajmu

Arcotel – Rezidencija55 Open (1)
Foto: Arcotel – Rezidencija55 Open
1/4
PR
Autor
PR članak
10.07.2013.
u 11:28

U muškoj konkurenciji pobjedu je odnio prvi junior svijeta, 15-godišnji britanac Alfie Hewett.

Jučer je finalnim susretom u muškoj i ženskoj pojedinačnoj konkurenciji završio Arcotel – Rezidencija55 Open, međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom. Turnir se održao na zagrebačkom Velesajmu u organizaciji teniskog kluba Sirius od 6. do 9. srpnja, a ukupno je sudjelovalo 38 natjecatelja iz 14 zemalja svijeta.

U muškoj konkurenciji pobjedu je odnio prvi junior svijeta, 15-godišnji britanac Alfie Hewett. Zbog problema s laktom, u finalu mu je pri rezultatu 3:6 7:5 meč predao francuz David Dalmasso koji je odigrao sjajan turnir i u polufinalu izbacio prvog nositelja turnira, britanca Davida Phillipsona rezultatom 6:7(4) 7:6(2) 7:6(4). U konkurenciji parova pobjedu je odnio par iz Velike Britanije Phillipson/Hewett pobjedivši u finalu francuski par Dalmasso/Quilliou sa 6:2 6:4.

U ženskoj pojedinačnoj konkurenciji pobjedu je odnijela prva nositeljica Bianca Osterer, kojoj je ovo ujedno i treće uzastopno finale na turniru. U finalu je u dugom i iscrpljujućem meču svladala francuskinju Charlotte Famin rezultatom 4:6 6:2 7:6(8). U kategoriji parova uvjerljivu su pobjedu ostvarile Osterer/Mardones ispred Helouin/Un rezultatom 6:1 6:1.

Valja napomenuti kako su hrvati ostvarili zapažene rezultate u drugom dijelu ždrijeba. Ninoslav Krsnik izgubio je u finalu drugog dijela ždrijeba od talijana Manuela Zorzetta rezultatom 6:4 6:2, dok je u utješnom turniru, u finalu, pobjedu odnio član teniskog kluba Sirius, Kristijan Trupković.

Turnir je ove i godine podržao i službeno otvorio gradonačelnik grada Zagreba, gospodin Milan Bandić. Zaželjevši dobrodošlicu svim gostima i sportsku sreću tenisačima, gradonačelnik je obećao da će Grad i dalje podržavati turnir u okviru svojih mogućnosti.

Tvrtka TennisTouch pobrinula se da turnir bude tehnološki organiziran na najvišem svjetskom nivou. Igračima je omogućeno da rezultate mečeva, kao i sami ždrijeb, prate putem aplikacije na svojim mobilnim telefonima ili putem ekrana postavljenih na terenima. Po prvi puta u Hrvatskoj, turnir tenisača u kolicima bio je pokriven i direktnom video vezom, pa su se tako mečevi mogli pratiti putem interneta.

Turnir u Zagrebu ispunio je svoja očekivanjima i svojim prestižnim karakterom smjestio je grad na svjetsku kartu tenisa u kolicima. 

Želite prijaviti greške?