Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umag oborio rekord

Završeno dosad najmasovnije Svjetsko prvenstvo veterana

umag veterani (1)
Foto: privatna arhiva
1/4
25.09.2012.
u 13:38

Dosad najveće Svjetsko prvenstvo u veteranskoj kategoriji održavalo se na ukupno 76 terena Umaga i Novigrada i okupilo je gotovo 1500 sudionika.

Svjetsko prvenstvo u tenisu za superseniore završeno je u svih šest muških i pet ženskih kategorija finalnim mečevima koji su u nedjelju odigrani na terenima umaškog Stella Marisa. Nakon prvenstva u momčadskoj konkurenciji i nastupa 188 reprezentacija, pojedinačno prvenstvo donijelo je nastupe 717 igrača iz 37 različitih država.

Dosad najveće Svjetsko prvenstvo u veteranskoj kategoriji održavalo se na ukupno 76 terena Umaga i Novigrada i okupilo je gotovo 1500 sudionika. Nakon što su reprezentativci SAD-a u momčadskoj konkurenciji dominirali i pobijedili u sedam od deset kategorija, taj uspjeh nisu uspjeli ponoviti u pojedinačnoj kategoriji.

Jedina je pobjednica koja dolazi iz SAD-a Tina Karwasky u kategoriji 60+. U istoj dobnoj kategoriji kod muškaraca svjetski prvak je Australac Andrew Rae. U kategoriji 65+ pobjedu su odnijeli Švicarac Petr Kolacek i Francuskinja Gail Benedetti. Peter Pokorny iz Austrije opravdao je ulogu favorita u kategoriji 70+, jednako kao i Njemica Heide Orth. Čeh Frantisek Cech pobijedio je u kategoriji 75+. Najviše prvaka dolazi iz Kanade, tako su titulu zaslužili Inge Weber u kategoriji 75+ te Lorne Main i Muffie Grieve u kategoriji 80+. Čileanac Jose Castellano del Campo pobjednik je u najiskusnijoj kategoriji, 85+.

Predsjednik Hrvatskog teniskog saveza veterana i direktor turnira Petar Mirić po završetku turnira izjavio je:

– Uspješno smo organizirali ovu značajnu tenisku manifestaciju te smatram da smo opravdali povjerenje koje nam ITF iskazao kada nam je povjerio organizaciju tako zahtjevnog događaja. Također smo pokazali da smo u mogućnosti osigurati odlične uvijete za sportske događaje s tako velikim brojem sudionika. Ovom prilikom želim posebno zahvaliti HTS-u, domaćinima partnerima – gradovima Umagu i Novigradu, TZ-u Umag, TZ-u Novigrad, društvima Istraturist i Laguna Novigrad na susretljivosti, kooperativnosti i pruženoj pomoći u sufinanciranju ovog projekta. Htjeli bismo se i posebno zahvaliti domaćoj publici koja je pokazala gostoljubivost i veliku ljubav prema tenisu te pratila teniske susrete u Umagu i Novigradu.

Svoje zadovoljstvo iskazali su i domaćini partneri koji su napomenuli da je bila velika čast organizirati ovako značajnu manifestaciju s velikim brojem sudionika. Umag i Novigrad ostvarili su više od 10.000 noćenja zahvaljujući prvenstvu te će svakako i u budućnosti nastojati ugostiti ovako značajne sportske, posebice teniske manifestacije. Iako je postojeća sportska struktura na vrlo visokom nivou, Umag i Novigrad u planu imaju i dodatne investicije kako bi uvjeti za profesionalne i rekreativne sportaše bili besprijekorni.

Svjetsko prvenstvo u tenisu za super-seniore završeno je u svih šest muških i pet ženskih kategorija finalnim mečevima koji su u nedjelju odigrani na terenima umaškog Stella Marisa. Nakon prvenstva u momčadskoj konkurenciji i nastupa 188 reprezentacija, pojedinačno prvenstvo donijelo je nastupe 717 igrača iz 37 različitih država. Dosad najveće Svjetsko prvenstvo u veteranskoj kategoriji održavalo se na ukupno 76 terena Umaga i Novigrada i okupilo je gotovo 1500 sudionika.

Nakon što su reprezentativci SAD-a u momčadskoj konkurenciji dominirali i pobijedili u sedam od deset kategorija, taj uspjeh nisu uspjeli ponoviti u pojedinačnoj kategoriji. Jedina pobjednica koja dolazi iz SAD-a je Tina Karwasky u kategoriji 60+. U istoj dobnoj kategoriji kod muškaraca svjetski prvak je Australac Andrew Rae. U kategoriji 65+ pobjedu su odnijeli Švicarac Petr Kolacek i Francuskinja Gail Benedetti. Peter Pokorny iz Austrije opravdao je ulogu favorita u kategoriji 70+, jednako kao i Njemica Heide Orth. Čeh Frantisek Cech pobijedio je u kategoriji 75+. Najviše prvaka dolazi iz Kanade, tako su titulu zaslužili Inge Weber u kategoriji 75+ te Lorne Main i Muffie Grieve u kategoriji 80+. Čileanac Jose Castellano Del Campo pobjednik je u najiskusnijoj kategoriji, 85+.

Predsjednik Hrvatskog teniskog saveza veterana i direktor turnira, Petar Mirić po završetku turnira izjavio je: „Uspješno smo organizirali ovu značajnu tenisku manifestaciju te smatram da smo opravdali povjerenje koje nam ITF ukazao kada nam je povjerio organizaciju tako zahtjevnog događaja. Također pokazali smo da smo u mogućnosti osigurati odlične uvijete za sportske događaje s tako velikim brojem učesnika. Ovom prilikom želim posebno zahvaliti HTS-u, domaćinima-partnerima - gradovima Umagu i Novigradu, TZ Umag, TZ Novigrad, društvima Istraturist i Laguna Novigrad na susretljivosti, kooperativnosti i ukazanoj pomoći u sufinanciranju ovog projekta. Htjeli bismo se i posebno zahvaliti domaćoj publici, koja je pokazala gostoljubivost i veliku ljubav prema tenisu te pratila teniske susrete u Umagu i Novigradu.“

Svoje zadovoljstvo iskazali su i domaćini-partneri, koji su napomenuli kako je bila velik čast organizirati ovako značajnu manifestaciju s velikim brojem sudionika. Umag i Novigrad ostvarili su preko 10 000 noćenja zahvaljujući prvenstvu, te će svakako i u budućnosti nastojati ugostiti ovako značajne sportske, posebice teniske manifestacije. Iako je postojeća sportska struktura na vrlo visokom nivou, Umag i Novigrad u planu imaju i dodatne investicije kako bi uvjeti za profesionalne i rekreativne sportaše bili besprijekorni.

Komentara 1

KA
kajinx
14:11 25.09.2012.

Jako dobro zamišljeno, organizirano te izvedeno. Bravo Umag !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije