Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAL MADRID

Zašto trener Lopetegui toliko štedi Modrića?

Luka Modrić i Sergio Ramos
Foto: UESyndication/PIXSELL
1/4
28.08.2018.
u 19:57

Luka je u Gironi ušao u igru u 77. minuti umjesto Isca, što na prvi pogled djeluje podcjenjivački prema najboljem igraču Svjetskog prvenstva.

Tamo gdje je prošle sa Zidaneom pokleknuo, u katalonskoj Gironi, Real Madrid prekjučer je s lakoćom slavio 4:1. Tako si je trener Julen Lopetegui za 52. rođendan (rođen 28. kolovoza 1966.), nakon dva odigrana kola Primere poklonio prvo mjesto na kojemu Real Madrida nije bilo godinu dana.

Lopetegui ipak ne prestaje iznenađivati jer je u drugom kolu prvenstva Luku Modrića i Thibauta Courtoisa ostavio na klupi. Dvojica zadnjih veznih bili su Kroos i Casemiro, ispred njih bio je pozicioniran Isco, dok je na vratima bio Kostarikanac Navas.

Više igrao kao debitant

Tako je Luka Modrić u prve dvije prvenstvene minute, s Getafeom i Gironom, proveo samo 32 minute na terenu, što je manje nego 2012. godine kada je tek bio potpisao za Real Madrid. Tada mu je Mourinho u prve dvije utakmice protiv Granade i Seville dao 102 minute.

>> Pogledajte i Večernji Pressing by Igor Štimac s Davorom Šukerom

Luka je u Gironi ušao u igru u 77. minuti umjesto Isca, što na prvi pogled djeluje podcjenjivački prema najboljem igraču Svjetskog prvenstva.

– Modrića i Varana postupno ću uvoditi u momčad, na svakoj poziciji imamo veliku konkurenciju i to je sjajno za momčad – kratko je objasnio Lopetegui pa dodao:

– Imam dva sjajna vratara, nema nikakvih problema ni s jednim od njih. Imamo opcije i razmatrat ćemo ih svaki dan. Odlučili smo se za Keylora u ovom trenutku i on radi sjajan posao.

Raphael Varane, koji je kao i Luka u Rusiji ostao do posljednjega dana, ima još manju minutažu od našega kapetana. U prvom kolu nije nastupio, a u Gironi je ušao u igru u 60. minuti umjesto Marcela. To je Brazilca neugodno iznenadilo.

– Iznenadila me izmjena, ali poštujem trenerovu odluku. Želio sam nastaviti igrati jer sam se osjećao potpuno spremnim. Na pravom sam putu i bit ćemo bolji iz utakmice u utakmicu. Cristiano je najbolji na svijetu i naravno da nam nedostaje, ali i Bale i Benzema su sjajni – kazao je Marcelo.

Griezmannu 148 minuta

Za razliku od Lopeteguija koji nastoji što više poštedjeti Modrića, trener Barcelone Ernesto Valverde za sada ne dozira minutažu Ivanu Rakitiću, koji je u prve dvije utakmice Primere odigrao 120 minuta. Ni trener Atletica Diego Simeone ne pokazuje namjeru za odmaranjem svoga svjetskoga prvaka, Griezmanna, čiji boravak na travnjaku u prva dva kola iznosi 148 minuta. No Lopetegui, čini se, smatra kako uskoro 33-godišnjega Modrića nema potrebu koristiti protiv slabijih suparnika, što Luku sigurno ne čini nezadovoljnim.

Zanimljivo, otkako je Luka u Realu, od 2012. godine, Real Madrid samo je dva puta imao maksimalan učinak nakon prva dva kola: 2013. s Mourinhom i 2016. sa Zidaneom. A ako niste znali, slavljenik Lopetegui kao klupski trener nema nijedan osvojen trofej, čak ni s Portom. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije