Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZALJEV SANJA PRVAKE

Zašto svi i dalje oštro podcjenjuju Rijeku? Ovi dečki u borbi za titulu imaju svog asa u rukavu

Rijeka: HNK Rijeka - NK Istra
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
06.02.2024.
u 10:47

Ni nakon pobjeda nad Goricom, Hajdukom i Istrom riječke dionice u utrci za naslov nisu značajnije narasle, ako se o tome pita dobar dio javnosti

Majstori iluzije. Tako bi se, u prenesenom značenju, mogli nazvati nogometaši Rijeke u 2024. godini. U Velikoj Gorici bilo je 2:0 za domaće, u Splitu su Hajdukovi nogometaši poveli pred punim Poljudom, Perišićem i Brekalom... A onda - nestalo im tlo pod nogama. Squadra s Rujevice potezima mađioničara im je u svega nekoliko pojedinačnih trenutaka izbrisala svaku nadu da će bodovi ostati na njihovim terenima. Ni Turopolje, a niti srce Dalmacije nisu okusili što to znači uzeti pozitivan rezultat protiv riječkih Bijelih.

Doduše, Gorica i Rijeka odigrat će ovog vikenda svojevrsnu reprizu u kojoj će se kolektiv Dinka Jeličića moći revanširati pulenima Željka Sopića. No, nabujala Rijeka nakon njih sredila je i Hajduk i Istru 1961, što znači da su mačevi u ljutom boju za titulu prvaka do kraja isukani.

Rijeka više ni deklarativno ne bježi od uloge favorita za naslov prvaka. Iako ih se u javnom diskursu i dalje stavlja (daleko) ispod Dinama i Hajduka kada se govori o prvom, drugom i trećem favoritu, Bijeli su i u očima javnosti sve revniji kandidat za najviši doseg na kraju 36. kola. Po jednima - zasluženo, tamo su gdje i trebaju biti, dok ih onaj drugi ešalon ljudi vidi tek kao prolaznu opciju ispred koje će i Modri i Bili proletjeti u ciljnoj ravnini.

02.01.2024., Rijeka - Konferencija za medije trenera HNK Rijeke Zeljka Sopica i kapetana Nediljka Labrovica u press centru stadiona na Rujevici uoci pocetka priprema. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Koliko su zapravo realne Rijekine šanse za to da se nakon sedam godina ponovno ovjenča šampionskom titulom? Bliže narodu, tamo na ploči kladionica, stvari stoje ovako. Dinamo - 2.00. Hajduk - 3.00. Rijeka - 3.30. To su koeficijenti, odnosno broj eura kojeg svaki uplatitelj dobije na jedan uloženi. Akcije Hajduka dosta su opale, ali i dalje su ispred Riječana, što samo ide u prilog tezi onih koji misle da se dečki s Kvarnera neće prvi dokopati trake na cilju HNL-a.

Na terenu, stvari zapravo stoje prilično jednostavno. Sopićevi momci, našpanani na svaku sljedeću utakmicu imaju jasan cilj. Da, krivo je krenulo i u Gorici i na Poljudu, ali nije krivo završilo. Dapače, osim rezultata, momčad je, harmonično podešena na prave note, pokazala dobar dio odlika koje krase kolektiv koji se bori za naslov prvaka. 

Na sve to, u momčad je stiglo provjereno ime na poziciji koju se trebalo popuniti. Nije realno da mladi Franjo Ivanović, ma koliko bio fantastičan u svojoj prvoj HNL-sezoni, podnese skoro sav teret u hrvanju sa suparničkim stoperima u potrazi za golovima. Najprije je "prodisao" Jorge Obregon, a onda je pao potpis Mirka Marića. Provjerena HNL-marka, igrač koji je u "korona-sezoni" trpao sa svih pozicija u suparničkoj trećini. Trebao je Rijeci, trebao je Rijeku, da kao u slučaju silnog broja igrača koji su u godinama ranije prodefilirali kroz Rujevicu, pomognu jedno drugome.

Raspored? Do kraja je još čak 15 kola. U njima su dva velika derbija, po jedan na Maksimiru i na Poljudu, u Osijek moraju i Dinamo i Rijeka, ali riječki dečki imaju jedan veliki olakotni faktor. Poljud su odradili, uskoro će i na Maksimir (25. veljače), a onda im, u posljednjem "krugu" prvenstvene priče na Rujevicu dolaze i Hajduk i Dinamo.

 
Ključne riječi

Komentara 1

BL
blekpanther
00:07 07.02.2024.

Vrlo jednostavno čitavo hrvatsko nogometno novinarstvo je zauzelo stav da Hajduk “mora” biti ove godine prvak! Sustavno se uništava Dinamo a eto nabujala Rijeka izroni iz ponora i potopi te namjere!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije