Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SARAKUZA

Žapci nisu vidjeli papu, ali ostaje im Eurokup kao šansa za osvajanje trofeja

16.11.2020.
u 08:02

Na ruku domaćoj momčadi išli su i suci, Slovenac Margeta i Grk Stavridis, koji nisu imali istu vagu za isključenje domaćih i gostujućih igrača. U jednom trenutku omjer isključenja bio je 2:1 na štetu Zagrepčana

– Bili smo u Rimu, a papu vidjeli nismo – pomalo autoironično reći će sam trener Mladosti Zoran Bajić za nastup njegova kluba na kvalifikacijskom turniru Lige prvaka u talijanskoj Sirakuzi. Zagrepčani su osvojili prvo mjesto u svojoj A2 skupini, ali su potom u finalu turnira, u srazu s domaćom Ortigijom, pobjednikom A1 skupine, u uzbudljivoj utakmici doživjeli poraz s 8:9. A imali su priliku, u posljednju su četvrtinu ušli s vodstvom od 6:5 prekrasnim pogotkom Luke Bajića koji je u 18. minuti pogodio sam kut talijanskoga vratara Stefana Tempestija.

Neozbiljni pokušaji

Jer njega se samo tako i moglo svladati – maksimalno preciznim udarcima. Iako ima 40 godina, talijanski vratar postao je prvo ime utakmice, obranio je čak 17 udaraca žabaca, od toga dva u posljednjem produljenom napadu Mladosti. I tada je vratar Ortigije ostao nesvladiv.

Ali mora se priznati da ti udarci mladostaša i nisu bili pravi. Bilo je tu i neozbiljnih pokušaja da se svlada suparnički vratar, što je samo razbranilo Tempestija, a kad njega krene... Na ruku domaćoj momčadi išli su i suci, Slovenac Margeta i Grk Stavridis, koji nisu imali istu vagu za isključenje domaćih i gostujućih igrača. U jednom trenutku omjer isključenja bio je 2:1 na štetu Zagrepčana, poslije se to malo i korigiralo, ali ostaje činjenica da su prema žapcima bili puno stroži. A ipak su sidraši Mladosti Vrlić i Radu kvalitetniji od Napolitana i Mirarchija.

Poznato je da je Mladost na ovom turniru bila prilično oslabljena zbog neigranja vratara Marcelića i Dašića (koronavirus) te Bukića (visoka temperatura). S tom trojicom u sastavu žapci se mogu pohrvati s bilo kojom europskom momčadi. Sad im ostaje natjecanje u Eurokupu, ali to i ne mora biti tako loše. Po onoj “svako zlo za neko dobro” žapcima se u toj konkurenciji (iako će i tu biti snažnih suparnika poput Szolnokija) pruža prilika da se bore za naslov i tako prekinu sušu na Savi kad su u europski trofeji u pitanju. A Ortigia će u skupinu Lige prvaka u kojoj je i naš Jug.

Jadran zauzeo peto mjesto

I splitski će Jadran europsku sezonu nastaviti u Eurokupu. Splićani su zauzeli peto mjesto na turniru u Sirakuzi, nakon što su u razigravanju pobijedili francuski Pays d’Aix s uvjerljivih 11:5. Najviše pogodaka za Splićane postigao je Nikola Milardović (3), a za goste su po dva pogotka postigli Hrvati, bivši mladostaš Andro Gagulić i bivši jadranaš Maroje Gluhaić.•

SIRAKUZA – Gradsko plivalište. Gledatelja 50. Suci: Margeta (Slo) i Stavridis (Grč).

Mladost: Jurlina (12 obrana), Radu 1, Miloš 1, Biljaka, Lazić, Brnetić, J. Vrlić, Bušlje 1, Visković, L. Bajić 2, M. Vrlić 1, Harkov 2, Miškić. Trener Zoran Bajić.

Ortigia: Tempesti (17 obrana), Cassia, Condemi, Rocchi, Di Luciano, Ferrero 1, Giacoppo 2, Gallo 3, Mirarchi 1, Rossi 2, Vidović, Napolitano, Piccionetti. Trener Stefano Piccardo.

Igrač više: Mladost 6-3, Ortigia 8-4.

Peterci: Mladost –, Ortigia –.

Četvrtine: 2:3, 3:2, 1:0, 2:4.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije