Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vedran Runje

'Žao mi je Šimunića, strašno je to što su mu napravili'

Vedran Runje
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
19.12.2013.
u 13:59

– Nemam nekakve kratkoročne ciljeve. Barem ne u Hrvatskoj, jer teško je kod nas raditi i kao trener i kao dužnosnik. Svi su umreženi – kaže Vedran Runje.

Vedran Runje bio je jedan od omiljenijih igrača u reprezentaciji, dobio je navijačku nagradu Vatrena krila, a Maksimir ga je počastio ovacijama nakon pobjede 1:0 nad Bjelorusijom 2009. Nakon 17 godina karijere, skrasio se u Splitu.

– Lagano “penzioniram”. Pokušavam nadoknaditi sve vrijeme koje sam propustio. Posvećen sam sinu Roku i uživam s obitelji, sve četiri digao sam u zrak – u svom stilu kaže Vedran.

Sin Roko (12) vratar je u Hajduku. Ima li vratarski gen Runjinih?

U našem nogometu jako teško raditi

– Ne petljam se u struku i rad njegovih trenera. Bio je u školi nogometa Spinut i pozvali su ga u Hajduk. Valjda je to nekakav pokazatelj. No, meni je najvažnije da se razvije u normalnu i zdravu osobu.

A što je s vašim ambicijama u nogometu?

– Nemam nekakve kratkoročne ciljeve. Barem ne u Hrvatskoj, jer teško je kod nas raditi i kao trener i kao dužnosnik. Svi su umreženi. Smatram da imam određeno znanje, no isto tako moram još puno učiti. Od 1998. sam u inozemstvu, još sređujem dojmove. Da bih nešto napravio u Hrvatskoj, morao bih savinuti kičmu, a to ne želim. Mala bara, puno krokodila, a ja nisam naučio u njoj plivati. No, možda naučim... – ističe Runje.

Igrao je sa Šimunićem...

– Strašno je to što su mu napravili. Žao mi ga je jer u tom dečku nema nimalo zla. Nije to zaslužio. Žalosno je što se politika miješa u sport.

A što kockasti mogu na SP-u?

– Imamo sjajnu, vrlo jaku reprezentaciju kojom se možemo ponositi. Skupina je jaka, no možemo je proći.

Kakva nam je perspektiva s vratarima?

– Pletikosina se važnost zna, Kalinić je na pravom putu i ima sve potrebno za veliku karijeru. No, smeta mi što se zapostavlja Subašića. Kao da brani u nekoj “lijevoj” ligi, a ne u Monacu, gdje igraju igrači vrijedni po 50 milijuna eura! Od svjetskih vratara, najbolji mi je Valdez, koji i kad pogriješi opet brani po svom, ništa ga ne može pokolebati. On, Čech i Neuer najbolji su vratari.

Bilića jako cijene

Runje je branio i u Beșiktașu.

– Slavena Bilića u Turskoj iznimno cijene. Dobro je počeo ove sezone, ali nakon prekida utakmice s Galatasarayem Beșiktașu je krenulo lošije. To je bila prekretnica sezone. Prosinečki? Lani je s Kayserijem napravio pravi pothvat. No, nedostaje mu malo sreće, ali i poneko pojačanje. A to što ga nisu htjeli pustiti potvrđuje koliko je cijenjen – govori Runje.

Svoj je izbor za nogometaša godine ovako prokomentirao:

– Mandžukić se prometnuo u ponajboljeg europskog napadača. Igra standardno u Bayernu i zabija u najvažnijim utakmicama. Njegovim se golovima Bayern održao u trenucima kad se činilo da će pasti. Odavno nismo imali napadača koji na toj razini zabija tako lako.

Runjin izbor za nogometaša godine:

Mario Mandžukić (Bayern) 10 bodova
Luka Modrić (Real) 9
Ivan Rakitić (Sevilla) 8
Dejan Lovren (Southampton) 7
Darijo Srna (Šahtar) 6
Danijel Subašić (Monaco) 5
Josip Šimunić (Dinamo) 4
Ivica Olić (Wolfsburg) 3
Ivan Perišić (Wolfsburg) 2
Šime Vrsaljko (Genoa) 1

Nada godine:

Mario Pašalić (Hajduk) 5
Ante Rebić (Fiorentina) 4
Ante Roguljić (Salzburg) 3
Elvir Maloku (Hajduk) 2
Alen Halilović (Dinamo) 1

Komentara 26

Avatar poglavito
poglavito
14:53 19.12.2013.

Svi su umreženi – kaže Vedran Runje, zato je Šimunić kažnjen

Avatar jure23
jure23
16:22 19.12.2013.

iz povjerljivih izvora saznajem da umjesto Joa na njegovo mjesto dolazi jovanović, u napad dolazi drug zoran stevanović, na gol staje drugarica vesna, obranu čine trio ostojić,zadnji vezni pupovac,vezni bauk i linić,napad čine matić i milanović, trener je yusipović, a, a kondicioni čačić koji je nabio formu u pritvoru igrajući iz dana u dan golf, jedino se dvoje oko himne jer većina misli da bi trebala biti ona stara hej slaveni..

Avatar Mile voli disko
Mile voli disko
17:07 19.12.2013.

Kako doći na naslovnicu Večernjaka? Jako lako, samo se treba početi baviti politikom, to danas radi svaka šuša muša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije