Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legenda plavih

Zajec otkrio zanimljiv detalj: 'To je razlika između mog i današnjeg Dinama'

23.06.2015., Zagreb - Nogometna legenda Velimir Zajec.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/5
25.10.2019.
u 16:57

Oršić je jedan igrač koji može puno donijeti. Eksplozivan je, Olmo također. Petković kad će biti pravi, on je sjajan “targetman”, kako ga zovu u Engleskoj - kaže Zajec

Rijetki su oni koji će nakon remija (2:2) Dinama i Šahtara imati što veće za zamjeriti hrvatskom prvaku. Igrači Nenada Bjelice pokazali su da znaju kako igrati, europsko okruženje nije novo za njih, kao ni protivnici ranga Šahtara.

Istina, moglo je sve završiti puno bolje za maksimirske plave, pa i s tri boda u džepu, ali eto – nije. No i ovako je ostavljen dobar dojam, ali i plodno tlo za još bolji uzvrat.

>> Pogledajte što je Bruno Petković rekao za Večernji TV

– Dinamo je uzeo veliki bod. Mislim da su igrali hrabro, dovoljno agresivno, dovoljno spretno. Nisu dali Šahtaru da se previše razmaše, mogli su si osigurati i pobjedu. Imali su više prilika. Ovaj bod niša ne znači, ali sigurni smo da će Dinamo prezimiti u Europi. Europska liga je sigurna, ali ni Liga prvaka nije im daleko. Sljedeća utakmica protiv Šahtara dat će odgovore na sva pitanja – rekao je legendarni Dinamov trener Velimir Zajec (63).

Nisu svi Manchester City

On dobro zna u kakvoj je situaciji klub iz Maksimirske 128 jer i sam ga je vodio u Ligi prvaka. Naime, Zajec se vratio u Dinamo 1998. godine kada je nakon dva poraza i remija u Ligi prvaka tamo otkaz dobio Cico Kranjčar.

Plavima su tada ostale još tri utakmice u skupini. Pod Zajecovim vodstvom svladali su Porto s 3:1, Ajax u Amsterdamu s 1:0 i u odlučujućem dvoboju remizirali su s Olympiakosom 1:1. Dinamo je tada završio drugi u skupini, ali te sezone to nije bilo dovoljno za proljeće jer dalje je išla samo prvoplasirana momčad.

Sada je Dinamu proljeće ipak tu. U Ligi prvaka ili Europskoj ligi.

– Dinamo je ozbiljna momčad, ozbiljno igra. Imaju tu kvalitetu u Olmu, Oršiću, Petkoviću, Ademiju, stoperima, golmanu... To je dobra momčad, ne premlada, ne prestara. Najboljih su godina da nešto naprave. Vidjeli ste protiv Manchester Cityja da se vidjela velika razlika u kvaliteti, ali nisu svi Manchester City. Ima još momčadi protiv kojih se može.

Osvrnuo se Zajec i na igrače...

– Danas svi igraju sve, nema kao nekada da je podijeljeno na redove, obranu, vezu, napad. Danas svi igraju i obrane i ofenzivno. Oršić je jedan igrač koji može puno donijeti. Eksplozivan je, Olmo također. Petković kad će biti pravi, on je sjajan “targetman”, kako ga zovu u Engleskoj. Napadač je koji se zna vratiti i biti playmaker, a još je k tome i visok. A momčad je dobra u prekidima. Ima tu puno toga dobroga.

Bez podcjenjivanja Šahtara

No je li ovaj Dinamo bolji od onog koji je on vodio u Ligi prvaka 1998.?

– Mi smo tada osvojili praktički sedam bodova u tri utakmice. Ima tu Dinamo još prostora da osvoji te bodove. Možda je ova momčad sada nešto kompaktnija, agresivnija, ali onaj Dinamo koji sam tada vodio bio je dosta dobar. Teško je uspoređivati. Sve je to tu negdje. Dobra je atmosfera sada, a i Dinamo je organiziran klub. Dobivaju se plaće i sve na vrijeme. Nemaju problema koje smo mi imali tada. Prednost je to ovog Dinama.

S obzirom na to da je i sam Zajec bio trener, dobro zna kako je sada Nenadu Bjelici. Kako ga vidi?

– Bjelica je ozbiljan trener, to je potvrdio. Profesionalac. Radio je dosta, ima iskustva. Ima otvorene ruke kada se radi o odabiru igrača. Bira po svojoj želji, a to je jako bitno. Ima dobru perspektivu.

No usprkos svemu Zajec je oprezan pred uzvrat.

– Ne treba podcjenjivati Ukrajince. Imaju puno stranaca, puno Brazilaca. Pokazali su da imaju odličan kontranapad. Treba biti strpljiv. Vjerujem da će Dinamo uz pomoć publike na svom terenu izvući maksimum. Pun stadion ne treba nitko ni prizivati. Naši navijači na zadnjoj utakmici protiv Atalante pokazali su koliko su vjerni i koliko su se udružili da Dinamo prođe – zaključio je. 

23.06.2015., Zagreb - Nogometna legenda Velimir Zajec.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL
1/16
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije