Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGA FAZA PRIPREMA

Zagrebaši se spremaju za Vlašić kojeg nitko ne voli: 'Tamo nisam bio jedno 35 godina'

Poreč: PPD Zagreb 29. put osvojio dvostruku krunu, Golužini igrači u finalu deklasirali Trogir
sasa miljevic
02.08.2023.
u 22:39

U Doboju ih čekaju jaki suparnici, između ostalih u skupini će te igrati protiv Barcelone. Tu su još francuski Montpellier, slovensko Celje, makedonski Pelister, egipatski Al Ahli koji brani naslov, srpska Vojvodina, aktualni osvajači Europskog kupa, te domaća Sloga.

Rukometaši Zagreba završili su prvi dio priprema i danas odlaze na Vlašić gdje će provesti sljedećih 14 dana. Bit će to najzahtjevniji dio priprema te će se puno raditi na fizičkoj spremni. Igračima je Vlašić već jako dobro znan, naravno osim novim igračima, jer su se posljednje tri godine tamo pripremali.

Nakon 35 godina...

– Nisam bio na Vlašiću jedno 35 godina. Mislim da sam zadnji put tamo bio dok sam još bio igrač Metkovića – kaže Slavko Goluža koji prošle godine nije prošao kompletne pripreme s klubom jer je usred sezone zamijenio Ivicu Obrvana na klupi.

Zagrebaši su se kompletirali, svi raspoloživi igrači krenut će put Vlašića.

– Po posebnom programu za sada treniraju Zvonimir Srna i Lovre Luka Klarica.

– Vjerujem da će obojica biti spremna za početak Lige prvaka kada sredinom rujna u našoj Areni dočekujemo njemački Kiel. Nova sezona, novi motivi, novi igrači. Sve je to pred nama. Ciljevi su jasni, dva domaća trofeja i što bolji plasman u Ligi prvaka. Skupina u Europi nije nimalo laka, ali mi idemo skupljati bodove počevši već od Kiela. Međutim, prije toga valja nam kvalitetno se pripremiti. Na Vlašiću ćemo raditi udarno i tu očekujem maksimalan trud i zalaganje svih svojih igrača. Nakon toga spuštamo se u Doboj na turnir, a već tamo želim imati jasnu sliku s kim mogu računati za nadolazeću sezonu. Težit ćemo da iskristaliziramo situaciju na nekim pozicijama, da pokušamo već u Doboju pokazati dobar rukomet i da zaključimo pripreme s dvije prijateljske utakmice, s Ferlachom u Austriji i Alkaloidom u Zagrebu – rekao je Slavko Goluža.

VEZANI ČLANCI:

U Doboju vas čekaju jaki suparnici, između ostalih u skupini će te igrati protiv Barcelone. Tu su još francuski Montpellier, slovensko Celje, makedonski Pelister, egipatski Al Ahli koji brani naslov, srpska Vojvodina, aktualni osvajači Europskog kupa, te domaća Sloga.

– Većina klubova počela je puno ranije od nas s pripremama tako da u Doboju ne mogu očekivati vrhunske rezultate. Probat ću maksimalno dat priliku mlađim igračima i igračima s klupe da vidim gdje su i na koga mogu ozbiljno računati. Naravno da ne treba provjeravati kvalitete jednog Čupića li Dibirova – kaže Goluža.

Nema puno vremena

Jakov Gojun, kapetan momčadi, spada u red najiskusnijih igrača u novoj sezoni.

– Mislim da imamo dobru ekipu ove godine i ja uvijek kažem da je Zagreb opasan ako smo svi zdravi. Na Vlašiću ćemo odraditi taj visinski, najteži dio priprema i onda se spustiti na turnir u Doboj i dati sve od sebe. Smatram da je ova faza sezone bitna i zato da ove nove momke koji su tek došli uvedemo u našu ekipu, da i oni što prije savladaju ovaj naš sustav i da se uklope na najbolji mogući način. Vremena nema previše i stoga je bitno da se što prije naviknemo jedni na druge i da krenemo klapati kao prava ekipa – zaključio je Gojun.

Komentara 1

Avatar Stradun
Stradun
12:06 10.08.2023.

Ne može RK Zagreb bez BiH...Vlašić, Doboj..i tako dalje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije