Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TROFEJNI IZBORNIK

Červar: Osjećao sam se ugroženo. Savez me smijenio poslije namještenog i nesretnog igrokaza

Zagreb: Rukometni trener Lino ?ervar
Luka Stanzl/PIXSELL
31.07.2023.
u 10:35

Osvajač svjetskog i olimpijskog zlata otkrio je svoju stranu priču o tome kako su ga smijenili u HRS-u

Trofejni hrvatski rukometni trener Lino Červar govorio je za Hrvatski radio o svojoj smjeni na mjestu koordinatora rukometnog Saveza, smatra kako su se nepošteno odnosili prema njemu, žao mu je djece koja su ostala zakinuta jer smatra da su pod njegovom palicom mogla još napredovati. 

- To je bio vrlo nesretni igrokaz koji mi se namjestio. No ono što je najbitnije jest da imam potporu građana. Došlo je do pucanja odnosa. Bilo je tako. Branio sam sve one trenere koji vole posao i koji se u njemu usavršavaju - objasnio je Červar i nastavio:

- Trenutak kad sam se osjećao ugroženo jest kad se smatralo kako ne treba pobjeđivati sa strukom i njezinim znanjem, nego treba imati nekih drugih sredstava. To nisam mogao prihvatiti. Nisam mogao prihvatiti da me se želi minimizirati. To ne dam nikome jer smatram kako je poštovanje iznimno važno, za to sam se borio. Osnažilo me što ljudi razumiju što sam napravio. Najviše mi je žao što su oštećena djeca i treneri koji su mogli od mene naučiti.

VEZANI ČLANCI:

- Smatram kako smo radili dobar posao s mlađim kategorijama za koje sam uveo novi sustav igre (proaktivnu igru) te su sve selekcije igrale isto. To smo bili unijeli od 2002. do 2008. godišta koja bi tom igrom donijela rezultate, međutim, to je naglo prekinuto. Tražio sam odgovore od krovnih organizacija HOO-a, resornog Ministarstva sporta i turizma, ali i premijera da mi ponude odgovor zašto se jednog od najtrofejnijih trenera smjenjuje i to na dan kada se treba obilježiti 20 godina od osvajanja svjetskog zlata u Lisabonu - rekao je Červar. 

Komentara 4

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
13:30 31.07.2023.

glavni uzrok katastrofe Hr sporta je mateša koji je napravio svoju prčiju od hoo-a, a zbog toga dopustio pojedincima da naprave svoju prčiju od NSS-a kojima sport služi kao osobni bankomat. za svaki nss se veže po jedno ime koji ga godinama privatizira na štetu sporta i razvoja, ali za svoj osobni interes

DU
Deleted user
08:14 03.08.2023.

linu intelektualca za gazdu rukometnog saveza umjesto kriminalca i milicijskog doušnika gobca bilo bi dostojno europske hrvatske.

XY
XYZ52
15:16 31.07.2023.

Trebalo ga je smjeniti po ubrzanom postupku jer je predlozio trenera, Horvat, koji ne moze ni srednjoskolsku ekipi voditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije