Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Zagrebaši nakon poraza od Kiela idu na gostovanje na kojem nikad nisu pobijedili: 'Idemo se potući'

Susret EHF Lige prvaka između PPD Zagreba i PSG-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
19.09.2023.
u 18:48

Zagreb je u prvom kolu u Areni Zagreb uvjerljivo poražen od njemačkoj Kiela (23-30), što je rezultiralo smjenom glavnog trenera Slavka Goluže pa će momčad u Parizu voditi Golužin dosadašnji pomoćnik Andrija Nikolić.

Rukometaši hrvatskog prvaka Zagreba u četvrtak (18.45 sati) će odigrati drugu utakmicu u novoj sezoni Lige prvaka, a na gostovanju u dvorani "Pierre de Coubertin" čeka ih jedna od najskupljih momčadi današnjice Paris Saint-Germain.

Zagreb je u prvom kolu u Areni Zagreb uvjerljivo poražen od njemačkoj Kiela (23-30), što je rezultiralo smjenom glavnog trenera Slavka Goluže pa će momčad u Parizu voditi Golužin dosadašnji pomoćnik Andrija Nikolić.

"Skupina je to sjajnih pojedinaca poput braće Karabatić, Elohima Prandija ili Luca Steinsa. Sve odlični igrači. Što se njihove igre tiče ona dosta ovisi o srednjaku Lucu Steinsu, koji je jako brz i dosta nezgodan za čuvati. Naš prvi zadatak biti će da pokušamo njega uštopati", rekao je Nikolić uz dodatak da se radi o jednoj od najboljih momčadi koja u Španjolcu Raulu Gonzalezu ima i ponajboljeg trenera na svijetu.

"Vjerujem da će ekipa pozitivno reagirati i da možemo odigrati bolju utakmicu nego li je to bio slučaj protiv Kiela. Cilj je pružiti dobru partiju, a ako se ukaže prilika, zašto ne i napraviti neko iznenađenje", poručio je Nikolić.

"Ovo je jedno od najtežih, ako ne i najteže gostovanje. Ekipa je puna individualne kvalitete na svakoj poziciji. Mislim da su najveće prijetnje po nas pivot Kamil Syprzak i srednji vanjski Luc Steins. Obojica igraju na vrlo visokom nivou i na njih ćemo morati posebno paziti", rekao je uoči Karpo Sirotić uoči gostovanja s kojeg se Zagreb nikada nije vratio kao pobjednik.

"Pošto je kod nas došlo do smjene trenera, idemo u Pariz s ponešto drugačijim planom. Želimo se dobro 'potući' i napraviti im što više problema. Mislim da smo svi odmorni i spremni pokazati da se možemo boriti puno jače i puno bolje nego li je to bio slučaj prošloga četvrtka", zaključio je Sirotić.

PSG je u prvom kolu gostovao kod mađarskog Pick Szegeda i pobijedio s 31-29. Kamil Syprzak je predvodio strijelce Parižana sa šest golova. Kent Tonnesen ih je postigao pet, a Dominik Mathe četiri.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije