Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKRŠAJ ZA TROFEJ

Zagrebaši i Sesvećani danas igraju potpuno neočekivanu finalnu utakmicu Kupa

storyeditor/2024-05-17/Sesvete_vs_Nexe_C4_8387JC.jpg
Jozo Čabraja/Kolektiff
18.05.2024.
u 10:15

Za Zagreb će to biti 31. finale, a do sada je slavio 29 puta, dok su Sesvete već samim ulaskom u finale ostvarile najveći uspjeh u povijesti kluba. Početak je u 17 sati, uz prijenos na HRT-u 2

U današnjem finalu Kupa Hrvatske za rukometaše igrat će očekivano Zagreb te potpuno neočekivano Sesvete.

Zagreb je u polufinalu završnog turnira koji se održava u porečkoj dvorani Žatika pobijedio Bjelin Spačvu s 30:20 (14:8), dok su Sesvete u prvom polufinalnom ogledu porazile Nexe s 32:23 (17-9).

Za Zagreb će to biti 31. finale, a do sada je slavio 29 puta, dok su Sesvete već samim ulaskom u finale ostvarile najveći uspjeh u povijesti kluba.

VIDEO Trener Hajduka: Igrači su morali biti pametniji

Zagreb su do pobjede predvodili Miloš Kos sa sedam golova i Timur Dibirov sa šest, dok su Filip Glavaš, Aleks Kavčić i Ivan Čupić dodali po tri gola. Zagrebovi golmani sakupili su 15 obrana, Ante Grbavac devet, a Matej Mandić šest. U redovima vinkovačkog sastava najefikasniji su bili Vlado Matanović s četiri te Patrik Maroš i Marin Greganić s po tri gola.

– Imali smo manjih problema s ozljedama pa u rosteru nisu bili Horvat i Srna, a u ranoj fazi utakmice ozlijedio se Klarica. Cijelu sezonu imamo problema desnim vanjskim. Znate da nam se od ranije ozlijedio Cuni Morales. Vjerujem da će za finale biti spremni Srna i Klarica. Iskreno, očekivao sam Nexe u finalu. Ne znam što se dogodilo da su Sesvete tako uvjerljivo slavile. To samo znači da moramo sto posto ozbiljno ući u utakmicu, Istina, pobijedili smo Sesvete dvaput ove sezone, ali danas je novi dan, nova utakmica. Jednostavno nemamo pravo na kiks – rekao je Andrija Nikolić, trener Zagreba.

VEZANI ČLANCI:

U prvom polufinalu Sesvete su porazile Nexe s 32:23 izborivši finale prvi put u svojoj povijesti. Sjajnu predstavu imala je momčad koju vodi bivši hrvatski reprezentativac Igor Vori izborivši povijesni uspjeh. Nexe je bolje ušao u susret, poveo je s 2-0 i 3-1, no Sesvete su izjednačile na 3:3, a zatim u 12. minuti povele s 4:3 i do kraja susreta više nisu ispuštale prednost.

Sesvete su do pobjede predvodili Davor Gavrić, Ivan Dumenčić i Patrik Hršak s po šest golova, dok je Nikola Jelovčić zabio pet golova. Filip Perić je sakupio osam obrana. Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Manuel Štrlek i Ognjen Cenić s po pet golova, dok je Luka Moslavac dodao četiri gola.

Zagreb i Nexe ipak su igrali u Poreču. U skupini prvenstva Hrvatske do 17 godina Nexe je slavio s 25:24. Za utjehu... 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije