Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Final Four SEHA lige

Pavlović-šou za veliki trijumf PPD Zagreba i finale u Skoplju

PPD Zagreb
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
13.04.2018.
u 21:51

Zagrebaši će u finalu igrati protiv Vardara koji je danas u drugom polufinalu svladao Meškov Brest sa 33:24.

Rukometaši PPD Zagreba u nedjelju će se u 20.15 protiv Vardara boriti za naslov sedmog pobjednika regionalne lige. Na Final Fouru u skopskoj dvorani Jane Sandanski slavili su u polufinalu protiv Celja Pivovarne Laško nakon duge i iscrpljujuće borbe u kojoj je naš prvak bio bolji za nešto više iskustva i superklasu Domagoja Pavlovića koji bi rješevao kad bi sve drugo stalo. Dočekali smo tako reprizu finala iz 2013. u istoj dvorani kad je senzacionalno slavio Zagreb.  

Polufinalna utakmica SEHA Gazprom lige bila je realno najvažnija za PPD Zagreb u sezoni, jedina preostala koja ju je zapravo mogla spasiti nakon lošeg nastupa u Ligi prvaka. I igrači Zlatka Saračevića odigrali su je zaista muški, pošteno i odnijeli jako slatku pobjedu protiv vječnog rivala. Također, treba istaknuti i da je Saračević u dobroj mjeri nadmudrio kolegu na suparničkoj klupi i ovo mu je sigurno jedna od najdražih pobjeda u trenerskoj karijeri, uz onu protiv Kiela između mandata Borisa Dvoršeka i Veselina Vujovića.

Zagrebaši su odigrali sasvim solidno prvo poluvrijeme i uz malo više koncentracije u trenucima kad su imali četiri pogotka prednosti, a dolazili su do njih u nekoliko navrata, mogli su možda pobjeći i na osjetniju razliku starima rivalima koji su puno toga ispromašivali, a početkom nastavka pobacali su i nekoliko lopti u bunar. Početkom drugog poluvremena oba su trenera mogla briznuti u plač koliko su pogrešaka radili jedni i drugi, nervoza je lomila obje momčadi, bar desetak napada nije ni završeno. Mučenje je prekinuo Domagoj Pavlović i zabio za 18:13 u 38. minuti te najavio da bi Celjani, koji su za ovu priliku obukli retro-dizajn dresova, mogli pasti. U 40. minuti ponovo Pavlović nakon odlične kombinacije diže na +6 (20:14) i slovenskog prvaka je samo neko čudo moglo spasiti ili neki raspad sustava kod zagrebaša u stilu onog reprezentacije protiv Slovenije na SP-u u Francuskoj. Nije se ponovilo, prelomio je posljednji napad Hrvata koji je opet riješio – Pavlović. Kakav majstor...

PPD ZAGREB – CELJE 29:28 (14:11)

SKOPLJE – Dvorana Jane Sandanski. Gledatelja 1000. Suci: Načevski i Nikolov (oba Makedonija)

PPD ZAGREB: Kastelic 5+1 obrana, Jović; Mrakovčić, Božić-Pavletić, Horvat 5 (3), Kontrec 2, Vori, Marković, Šušnja 4, J. Valčić 3, Medić, T. Valčić, Miklavčić 1, Ravnić 3, Bičanić 4, Pavlović 7. Trener: Zlatko Saračević.

CELJE PL: Lesjak 3 obrane, Panjtar 3 obrane; Vujović (1), Jurečić 2, Malus 3, Razgor 3 (1), Suholežnik 1, Marguč, Grošelj, Slišković 1, Makuc 5, Anić 3, Dujšebajev, Mačkovšek 5, Mlakar 3. Trener: Branko Tamše.

SEDMERCI: PPD Zagreb 4 (3), Celje PL 4 (3)

ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 4 minute, Celje PL 6 minuta

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije