Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADSKI DERBI

Zagreb s igračem manje nadigrao Dinamo i 'oteo' mu bodove!

Zagreb - Dinamo
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/6
09.11.2014.
u 16:51

Ovo je druga utakmica u kojoj pjesnici nisu izgubili od modrih, u prvom susretu na Maksimiru bilo je 1:1.

Zagreb je u posljednje četiri utakmice na svom travnjaku zabilježio stopostotan učinak, koji je pokvario Dinamo. Ali nitko se u Kranjčevićevoj neće buniti jer završilo je 0:0 pa Zagrebu ide veliki bod i potvrda da se znaju nositi s modrima jer su i na Maksimiru izbjegli poraz (1:1). Istina jest, bili su bliže osvojiti sva tri jer su bili bolja momčad od Dinama, ali nije bilo prisebnosti, ponajprije kod Gabrijela Bobana.

ZAGREB - DINAMO 0:0

Još je i veći taj bod jer od 68. minute su pjesnici bili s igračem manje, Jurendić je dobio dva žuta kartona. Također, u utakmici koja je veći dio bila prava uspavanka, "mali" Zagreb imao je svojih prilika, čak i s igračem manje, a uz to su se sjajno branili i jasno je da su u odličnoj formi posljednjih tjedana.

Kod modrih je sve suprotno, igraju loše, bez ideje i bez želje, a to je ono najgore u cijeloj priči, kao da su se prepustili situaciji. Nakon Splita, još su jednom bez gola u Prvoj HNL, a kad tome pridodamo katastrofu sa Salzburgom i onu Opatiju, sve poprima jednu širu sliku i Zoran Mamić mora naći rješenje. Samo su mu sretne okolnosti omogućile da ima šest bodova pred Rijekom jer da nisu doprvaci toliko kiksali i promašivali protiv Splita i Slaven Belupa, razlika bi bila četiri boda manja. No to je sve "što bi bilo kad bi bilo".

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Iz prvog poluvremena teško je išta izdvojiti, tek 21. minutu kad je Dinamo imao donekle ozbiljniji pokušaj. Ademi je dao povratnu loptu za Pjacu, ali on puca visoko preko gola. Zatim je u 28. pucao odlično Stepčić, ali Eduardo je još bolje obranio taj pokušaj. Nagovijestilo je to ono što će uslijediti i prometnuti Portugalca u igrača utakmice.

U drugi dio krenulo se skromno, kao što je i bila većina drugog dijela, ali sve je malo "protresao" slobodnjak Machada u 59. minuti, koji je Livaković maestralno obranio. Nažalost po pjesnike, u 68. Jurendić dobiva drugi žuti karton i izgledalo je kao da će hrvatski prvak riješiti susret u svoju korist. Baš suprotno, Zagreb je od tog trenutka daleko bolja momčad. Treba izdvojiti samo da je još u 73. minuti Henriquez dobio vrlo dobru loptu od strane Pjace, ali puca pored gola.

I nakon toga se počelo pokazivati koliko Dinamo ima problema s branjenjem kontri. Gabrijel Boban je prvo pogodio Pinta i propustio sjajnu priliku u 82. minuti, a zatim u 87. ostaje sam ispred Eduarda, ali Portugalac je još jednom pobjednik. Ostalo je 0:0, rezultat koji je prokazao mnoge slabosti u Dinamovoj momčadi i sva sreća za njih da slijedi reprezentativna stanka. A kad se spominje reprezentaciju, izborniku Kovaču neće biti drago što je Brozović odigrao jednu jako skromnu utakmicu.

>> Dinamo je vrlo talentirana momčad, ali pod pritiskom su zbog situacije

Komentara 23

MO
mojazemlja
17:03 09.11.2014.

Dali u HNL-u postoji pravilo da u našim momčadima nesmija nastupati više od tri domaća/Hrvata-igrača.U Dinamu takvo pravilo izgleda odavna postoji.

RA
ragazzo
16:58 09.11.2014.

Još jedna u nizu loših utakmica Zorana Mamića. Do kada će braća Mamić uništavati Dinamo. Sramotna igra u kojoj nema ni jednog plana igri Dinama.

Avatar joe1
joe1
17:03 09.11.2014.

sva sreća da Dinamo ima vrhunskog,pametnog trenera koji će znati odvest klub na pravi put

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije