Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB - DINAMO 1:0

Zagreb bez Štimca i Krstanovića šokirao Dinamo

Zagreb - Dinamo
Marko Prpić/VLM
17.10.2009.
u 22:13

Zagreb je zablježio prvu pobjedu u ovom prvenstvu, a Dinamo upisao prvi poraz, fenjeraš je “skinuo” skalp lideru i dosad nedodirljivom Dinamu te slavio 1:0 pobjedu.

Trener Zagreba Igor Štimac strašno je hvalio igru Dinama u Temišvaru, pa je hvalio izvedbe igrača plavih za reprezentaciju, a onda je tom Dinamu znao i postaviti veliku prepreku.

Očito se pripremio za Dinamo koji je igrao u Rumunjskoj, o kojem je sipao epitete. I pogodio je, Kruno Jurčić izveo je temišvarsku pobjedničku momčad. Zgusnuo je Štimac svoju momčad na svojoj polovici, igrao čvrsto, blizu igračima iz susjednog Maksimira i vrebao kontranapad.

Za takvu igru plavi, u subotu navečer zlatni, nisu imali rješenja, zabijali su se u čvrsti zid zagrebaša, jednostavno nisu mogli probiti taj blok svih igrača domaće momčadi. I samo po tome se moglo vidjeti tko je posljednjeplasirana a tko vodeća momčad našeg prvenstva.

A poznato je da Dinamo ima problema s takvim suparnicima koji se kvalitetno brane, pogotovo ako rano ne postignu pogodak. Tek jedna prijetnja Vrdoljaka glavom nakon udarca iz kuta, pokušaj Sammira i udarac Moralesa premalo su za vodeću momčad lige. A najbolju priliku prvog dijela imao je Zagreba.

Špičić je krasno uposlio Krstanovića koji je, zanimljivo, igrao desnog veznog, visoki igrač Zagreba pobjegao je obrani Dinama ali nije dobro tukao.

Napomenimo da je ovaj put osiguranje na zapadnoj tribini bilo jače negoli na suprotnoj strani kod BBB-a. Očito je napad navijača Zagreba na predsjednika kluba Dražena Medića u pošlom kolu bio upozoravajući, pa je sad kordon zaštitata dijelio Bijele anđele od svečane lože.

U nastavku je bila ista slika, Dinamo je napadao, Zagreb se organizirano branio. I onda je sjevnula kontra domaćina dok se Cufreu ukazivala pomoć , dok je Dinamo bio s igračem manje.

Celjak je pobjegao po desnoj strani, ubacio a s pet metara loptu je u mrežu pospremio iskusni i dotad neprimjetni Davor Vugrinec. Nekadašnji igrač Dinama nanio je plavima i posljednji poraz, bio je u proljeću ove godine prvi i posljednji Jurčićev poraz na klupi Dinama.

U 67. minuti Zagreb je ostao s igračem manje, iskuljučn je Krstanović zbog starta na Cufreu, bio je start s leđa, ali ne za isključenje. Dok je Štimac opravdano isključen jer je ušao u teren.

Ključne riječi

Komentara 14

MI
mihmar
02:13 18.10.2009.

slazem se s tobom kolega Lass.... sumnjivo sumnjivo!

OB
-obrisani-
22:31 17.10.2009.

Zagrebački Plavi - požutili! Nisu više Plavi, nego Modri (!?) nemaju više ni plavih dresova, nego žute, zlatne?

OB
-obrisani-
08:59 18.10.2009.

mislim da je sve jasno,točno sam predvidio dinamov poraz samo je bilo pitanje oće li to biti zagreb,inter ili sesvete.Ali čeko se najboji koeficijent

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije