Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADE MALEVIĆ:

Zadruga nas neće zaustaviti na putu

07.11.2019.
u 12:27

U goste im dolazi austrijski prvak Zadruga. Bolji poznavatelji odbojke znaju da je riječ o momčadi Posijilnice koja je promijenila ime

Odbojkaši zagrebačke Mladosti večeras u svojoj dvorani uza Savu (18.30) igraju prvu od dvije utakmice drugog pretkola Lige prvaka. U goste im dolazi austrijski prvak Zadruga. Bolji poznavatelji odbojke znaju da je riječ o momčadi Posijilnice koja je promijenila ime.

Ne igramo se skrivača

– Austrijsku momčad jako dobro poznajemo. Iz godine u godinu igramo zajedno u MEVZA-a ligi. Eto, igrali smo međusobno prije desetak dana i pobijedili smo ih u Klagenfurtu s 3:1. Možda će netko pomisliti da su se obje momčadi igrale “skrivača”. No, mi nismo. Moja trenerska filozofija je da u svakoj utakmici igramo na pobjedu. Jesu li oni nešto krili u tom susretu, ne znam. Znam samo da su nakon tog poraza doveli jednog bugarskog igrača. O tom igraču ne znamo baš ništa – ističe Rade Malević, trener Mladosti.

Zadruga je klub koji ima barem tri-četiri puta veći proračun od Mladosti.

– U sastavu imaju jako puno stranaca, većinom Slovaka. Imaju i Slovenca, Brazilca, Bugarina... Odbojka je u Austriji u zadnje vrijeme sve popularnija. Uostalom, Austrija je igrala na zadnjem Europskom prvenstvu, a Hrvatska nije – naglašava Malević.

Mladost ove sezone ima mladu, poletnu momčad, ali i neke starije, iskusnije igrače.

– Nije tajna da su nam najbolji igrači, Ivan Raić i Sven Šarčević, tridesetogodišnjaci. Imamo i dva dobra stranca, Ukrajinca Timofija Polujana i Srbina Stefana Kovačevića. Šteta što njih dvojica nisu s nama dulje vrijeme – kaže Malević.

Može li Mladost ove sezone do skupne faze Lige prvaka?

– Mislim da može. Šanse su 50:50. Jer i da pobijedimo austrijsku momčad, za ulazak u skupinu čeka nas bolji iz susreta Benfica – Budva. Mislim da će to na kraju biti portugalska momčad, koja je u prvom susretu uvjerljivo pobijedila s 3:0. Portugalska je momčad ozbiljna, također s puno većim proračunom od nas. No, hajdemo sad razmišljati o Zadruzi. Nadam se da će dvorana biti dupkom puna i želim da na uzvrat odemo s čistom pobjedom. Naravno, u uzvratu treba biti spreman i na mogućnost igranja zlatnog seta, budemo li izjednačeni u pobjedama. Nažalost, kada se igra zlatni set, domaćini su uvijek nekako u prednosti. Ždrijeb je htio da se uzvrat igra kod njih. Vjerujem, pred također punom dvoranom – kaže trener Mladosti.

Malević se u Mladost vratio nakon sedam godina. U klubu je drugu sezonu.

Oduševljen sam klubom

– Zatekao sam “materijal” koji me jako razveselio nakon prvog treninga. Mislim da će u idućem razdoblju naša momčad pokazati i europsku kvalitetu, a moj je posao da vratim onaj duh i borbenost koju je Mladost kao klub imala i koju uvijek treba imati. Naročito ćemo raditi na razvoju najmlađeg dijela momčadi. Malo je reći da sam oduševljen stanjem koje sam zatekao i činjenicom da ljudi vole klub i danas. Dočekalo me veliko i ugodno iznenađenje i s velikim ću zadovoljstvom odraditi ono što smo se dogovorili, a to su dvije godine – rekao je Malević kada je došao u klub.

Ovo mu je druga sezona. Hoće li biti i treća?

– Što se mene tiče, hoće. Nemam više ambicija da idem raditi u inozemstvo. Ovdje sam prepoznao ozbiljan projekt i tu i ostajem – zaključio je Rade Malević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije