Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preskočili Srbe

Nije sve tako sivo, pogledajte što je remi Dinama donio hrvatskom nogometu

Dinamo - Šahtar
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/7
07.11.2019.
u 09:47

Hrvatska je četvrtak dočekala ispred Škota i Srba

Dan nakon dramatične utakmice u Maksimiru, 3:3 remija protiv Šahtara koji je teško pao Dinamu jer ga je praktički minuta dijelila od vjerojatnog plasmana u osminu finala Lige prvaka, došlo je vrijeme da se stvari sagledaju i iz jedne druge perspektive.

A jedan vrlo bitan detalj kaže da je Hrvatska izbila na 17. mjesto UEFA-ine ljestvice po državnome koeficijentu, odnosno da su od srijede iza naših leđa Srbija i Škotska. Hrvatska trenutačno ima koeficijent 24.875, Srbija 24.750, Škotska 24.625, Švicarska 22.800... 

Istina, Hrvatska u europskim natjecanjima može računati još samo na Dinamo, dok Srbi imaju dva predstavnika, baš kao i Škoti. Ali po jednog predstavnika imaju i Ciprani na 16. mjestu (25.250), odnosno Grci na 15. (25.300).

A upravo je 15. pozicija ono čemu treba težiti jer nosi dva mjesta u Ligi prvaka.

Lani je ponajprije zahvaljujući Modrima taj plasman i ostvaren, pa će Hrvatska u sezoni 2020/2021. ima čak pet predstavnika u europskim kupovima – dva u Ligi prvaka, a tri u Europskoj ligi.

>> Pogledajte što su igrači Dinama rekli nakon utakmice sa Šahtarom


Kako trenutačno stvari stoje, 17. pozicija u sezoni 2021/22. nosi jednog predstavnika u Ligi prvaka (od drugog kvalifikacijskoga kruga), te tri predstavnika u novome natjecanju - Konferencijskoj ligi.

Eventualni pad ispod te crte ne bi puno promijenio, hrvatski prvak bi u Ligi prvaka morao od prvog kvalifikacijskog kruga, dok bi broj predstavnika u Konferencijskoj ligi ostao isti.

Ali to 15 mjesto... ono nosi dva predstavnika u Ligi prvaka, jednog sigurnog u Europskoj ligi, te dva predstavnika u Konferencijskoj ligi. Može li Dinamo do njega? Nije nemoguće, premda neće biti lako.

Srbi u ovosezonskim europskim natjecanjima još računaju na Crvenu zvezdu i Partizan, Škoti na Celtic i Rangerse, a Švicarci na Young Boyse, Basel i Lugano.

Ciprani se oslanjaju na APOEL, a Grci na Olympiacos.

Foto: FIBA/Screenshot

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
10:59 07.11.2019.

Znaci i ako je Dinamo skupio vec 5 bodova u grupnoj fazi CL sto je rekord hrvatski kluba a vidim da je koeficijent losiji nego cetiri prethodne sezone. Onaj debakl Hajduka protiv maltezana je stvarno koban.

DU
Deleted user
10:03 07.11.2019.

A koga briga koliko predstavnika ima Srbija? To mi je isto bitno kao i koliko predstavnika u euroligi ima Norveska ili Uganda... Glede Dinama , kaosto sam napisao jos nakon Ukrajne, kad budu nosili 3 boda iz pokoje gostujuce tekmee u Zg , mozemo razgovarati o ozbiljnijim euroliga ambicijama. Bavljenje "kalkulacijama" je s..ranje, jer danas svatko moze dobiti svakog. Man. City moze u Zg doci totalno rasterecen i sa C postavom. Atalanta moze dobiti Shatar itd....treba odigrati muski i ne gubiti nadu dok god postoji.

Avatar MILENIUM Sokol
MILENIUM Sokol
10:03 07.11.2019.

Ne kuzite vi to za vecernjeg. Fucka nam se se sta srbija radi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije