Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komnen Andrić

Zadnje dane prijelaznog roka zvao me Dinamo, ali nismo se dogovorili

04.12.2018.
u 15:36

Bio bi velik uspjeh da se plasiramo u polufinale hrvatskog kupa. Igramo kod kuće, na papiru smo favoriti

Nakon pobjede zaprešićkog Intera nad Istrom u Puli (2:0), Samir Toplak, trener “diva iz predgrađa”, jako je nahvalio Komnena Andrića, srpskog napadača koji je postigao oba pogotka i koji je trenutačno najbolji strijelac Prve HNL s deset pogodaka.

Očigledno je, ako netko želi biti najbolji strijelac HNL-a, treba igrati za Zaprešićane. Jer, najbolji strijelac lige bio je Ilija Nestorovski prije nego što je otišao u Italiju.

1/6

I upravo zahvaljujući Andrićevim pogocima Inter je trenutačno u mirnim vodama što se tiče ostanka u ligi. A jako je malo nedostajalo da Komnen ode iz Zaprešića.

Nije mala stvar biti kapetan

– Već je sve bilo dogovoreno s belgijskim Lokerenom, prošao sam liječnički pregled, a onda je sve propalo zbog jednog srpskog menadžera. Ne kaže se uzalud: tko će kome nego svoj svome – istaknuo je Andrić.

Zadnjih dana prijelaznog roka pojavila se nova ponuda, ništa manje zanimljivija od Lokerena.

– Zvao me Dinamo. No nismo se uspjeli dogovoriti i vratio sam se u Zaprešić – istaknuo je.

Nije vam sada žao što niste zaigrali za Dinamo koji će nakon 49 godina zaigrati Europu na proljeće?

– Nije mi žao. Nikad ne žalim zbog svojih odluka.

Došli ste u Inter tri dana prije početka HNL-a. Nedostaju li vam pripreme koje niste prošli s klubom?

– Uspio sam sve nadoknaditi i jako sam zadovoljan fizičkom spremom i formom.

Od deset pogodaka četiri ste postigli iz jedanaesterca. Kako stojite s udarcima s bijele točke?

– Nijednom nisam promašio. Vjerujem da se neki vratari pripremaju za moj šut, proučavaju, ali ne vrijedi. Svaki put drugačije šutiram.

>> Pogledajte vide: Zlatna lopta kruna Modrićeve karijere

Je li vas iznenadila kapetanska traka koju ste dobili u Interu?

– Naravno da me iznenadila. I to sam se baš onako iskreno iznenadio. Nije mala stvar kada stranac bude kapetan. Opet, vjerujem da sam svojim zalaganjem borbom za dres na svakoj utakmici zaslužio traku – kaže Komnen.

Pobjedama nad Rudešom i Istrom u gostima, dakle izravnim suparnicima za borbi za ostanak, klub je u prilično dobroj situaciji uoči dvije zadnje utakmice u ovom dijelu prvenstva – Dinamo kod kuće i Osijek u gostima.

– Znali smo da s nam utakmice s Rudešom i Istrom izuzetno važne i tako smo se pripremali za njih. Sve što je trener Toplak zacrtao mi smo na travnjaku ostvarili i osvojili velikih šest bodova – naglasio je srpski napadač.

Danas (17 sati) na stadionu u Zaprešiću igrati četvrtfinale Hrvatskog kupa protiv Vinogradara, vodeće momčadi Treće HNL zapad.

– Bi bi velik uspjeh da se plasiramo u polufinale Hrvatskog kupa. Igramo kod kuće, na papiru smo favoriti, no susret moramo shvatiti jako, jako ozbiljno. Čuo sam da je Vinogradar ambiciozan klub, klub koji je već mogao igrati Drugu HNL da su htjeli ići u rang više. Kup je samo jedna utakmica i zato moramo maksimalno ozbiljno ući u utakmicu – rekao je Andrić.

Srpski izbornik ne prati HNL

Vinogradar je u svojoj povijesti već nekoliko puta igrao u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Ispadali su od Rijeke 2006. (1:2, 0:8), Cibalije 2012. (1:2, 1:1) i Hajduka 2015. (0:3, 0:3). Zanimljivo je da će gledatelji u Zaprešiću vidjeti na dijelu najboljeg strijelca Prve HNL i prvog strijelca sve tri Treće HNL. Naime, za Vinogradar igra Igor Prijić koji je u 17 utakmica postigao 26 pogodaka.

>> Pogledajte što Luka Modrić govorio prije deset godina

A hoće li Andrić ostati u Zaprešiću i sljedeći dio sezone?

– Ovisi o ponudama. Ako dođe neka dobra, otići ću – istaknuo je Andrić.

Ima li poziva od srpskog izbornika?

– Nema. Očigledno ne prati hrvatsku ligu.

S obzirom na to da volite pecanje, je li bilo kakvih ulova?

– Zadnji sam put pecao na ljeto. No sve što ulovim odmah pustim natrag u vodu – zaključio je Andrić.

Komentara 1

Avatar doog_kool
doog_kool
18:11 04.12.2018.

Simpatican srbin ovaj andric

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije