Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U CRNOJ GORI

Zadar u doigravanju igra protiv momčad koju nije svladao dvije godine

Zadar: Zadar i Cedevita Junior odigrali utakmicu 30. kola FavBet Premijer lige
Sime Zelic/PIXSELL
12.04.2024.
u 12:46

Trener hrvatskog prvaka Danijel Jusup smatra kako njegova momčad, ako bude prava ima šansi protiv momčadi koju nije pobijedila u posljednje dvije sezone.

Košarkaši Zadra u subotu će u Podgorici igrati prvu utakmicu četvrtfinala doigravanja regionalne ABA lige protiv domaće Budućnosti. 

Iako je Budućnost favorit jer je ligaški dio sezone okončala na trećem, a Zadar na šestom mjestu, trener hrvatskog prvaka Danijel Jusup smatra kako njegova momčad, ako bude prava ima šansi  protiv momčadi koju nije pobijedila u posljednje dvije sezone.

"Ovo su utakmice zbog kojih se trenira cijelu sezonu. Mislim da nam je to motiv da budemo pravi u njima i nadam se da ćemo u ovo malo vremena uspjeti naći dozu svježine i da ćemo tamo odigrati jednu dobru utakmicu. Ne treba napominjati kako je Budućnost izuzetno kvalitetna momčad, s mnogo sjajnih igrača, bekova, šutera, skakača, nije ih lako zadržati. Na nama je da se kao cijelu sezonu borimo, damo sve od sebe da uđemo s jednim samopouzdanjem u utakmicu. Ne gledam na to da bi nam prva utakmica bila neka posebna šansa, ne bih radio razliku između prve, druge ili treće. Ne treba razmišljati o krajnjem rezultatu nego da ono što dogovorimo pokušamo provesti. Ako budemo pravi, sigurno će se šanse ukazati, u kojoj utakmici vidjet ćemo", rekao je Jusup uoči polaska u Podgoricu.

Jusup je dobio i nagradu za trenera sezone u ABA ligi u izboru u kojemu su sudjelovali treneri, sportski novinari i navijači.

"To je veliko priznanje koje dolazi od kolega i publike i svojevrsna kruna ovog dvogodišnjeg rada. Mislim da je Zadar u ove dvije godine bio prepoznatljiv, da smo dobro igrali, pružali dobre partije i da smo zaslužili da na jedan određeni način budemo nagrađeni", dodao je Jusup.

U veliku bitku za polufinale svoje igrače povest će kapetan Marko Ramljak.

"To su posebne utakmice, koje svi s nestrpljenjem čekamo, play off ima posebnu draž. Ostali smo im dužni, nismo ih pobijedili ove dvije godine, motivacije neće faliti. Budućnost je čvrsta ekipa, ne treba trošiti riječi na njihovu kvalitetu i širinu, neće biti nimalo lagano ali mislim da nismo bez šansi. Moramo svaku loptu i obranu gledati posebno, svaki posjed dati sve od sebe, tako možemo doći u priliku da postignemo dobar rezultat", kazao je Ramljak.

Plasman u polufinale izborit će momčad koja prva ostvari dvije pobjede.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije