Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA liga

Zadar razbio Zvezdu na Višnjiku 98:81

Zadar-zvezda
Dino Stanin/Pixsell
02.10.2012.
u 20:04

Zadar je lomio favorizirane Beograđane od druge četvrtine, a utakmica je i definitivno prelomljena kada je na kraju treće četvrtine Toni Prostran tricom Zadru donio prednost od 20 koševa

Zadrani su pred oko 5000 gledatelja u Višnjiku u potpunosti nadigrali jednog od favorita ABA lige - Crvenu Zvezdu rezultatom 98-81. Bariša Krasić(19) tricama, ali i fanatičnom borbenošću, odlični Amerikanac Travis(17), te u prvom poluvremenu sjajni Vrbanc(22) bili su prevaga na zadarskoj strani.

Zadar je lomio favorizirane Beograđane od druge četvrtine, a utakmica je i definitivno prelomljena kada je na kraju treće četvrtine Toni Prostran tricom Zadru donio prednost od 20 koševa rezultatom 76-56.

Kod Beograđana su zadovoljili tek Rakočević s 20 i Savović s 18 koševa.

Publika je bila šesti igrač

Ponajbolji igrač Zadra Vrbanc kazao je nakon utakmice: - Publika je bila šesti igrač i hvala im. Zadovoljan sam svojom igrom i igrom ekipe.

Trener Nazor dodao je: Mi sa svakim možemo igrati i ova je utakmica nastavak dobre utakmice u Beogradu. Drago mi je i da je zadarska publika pokazala da je civilizirana. Bojao sam se ove mobilizirane Zvezde, pa još više čestitam momcima koji su pokazali da su tim.

Poraz su priznali i gosti čestitajući Zadru.

- Zadar je više želio pobjedu i zasluženo su pobjedili. Sad slijedi analiza, kazao je Simonović, dok  je trener Lazić dodao: - Ništa drugo osim poraza nismo ni zaslužili kad smo primili gotovo 100 koševa. Ovo je velika sramota za mene, za klub i za igrače. Teško je kad ne ostaviš srce na parketu. Imamo kvalitet, ali dva poraza su jako teška, a ovo je i moj veliki poraz jer nije bilo reakcije igrača.

Istovremeno, Splićani su časno izgubili u Ljubljani (73:82), protiv Olimpije, sastava kojeg također projiciraju na sam vrh ovog regionalnog natjecanja.

Najkorisniji igrač gostiju bio je centar Josip Sobin (16 koševa, 11 skokova), a solidan je bio i učinak Vukušića (13) i Vujčića (13). Najviše štete žutima nanijeli su Jaka Blažič (22 koša) i Finac Ranniko (13 koševa, 5 asistencija), a vrlo važnu minijaturu za zmajčeke odigrao je Riječanin, krilni-centar, Dražen Bubnić (8 koševa).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije