Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA Liga

Zadar izgubio od Crvene zvezde na domaćem terenu: Preokret u drugoj polovini nije bio dovoljan

Zadar: Uzvratna utakmica četvrtfinala AdmiralBet ABA lige između Zadra i Crvene Zvezde
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/3
VL
Autor
hina
08.05.2023.
u 19:20

U polufinalu će Crvena zvezda igrati protiv Budućnosti koja je s 2-0 dobila četvrtfinalnu seriju protiv Mege. U seriji Cedevita Olimpije i FMP-a rezultat je 1-1, dok serija Partizana i Derby SC-a još nije započela

Košarkaši Zadra okončali su svoje ovosezonsko nastupanje u regionalnoj ABA ligi, Crvena zvezda je dobila četvrtfinalnu seriju s 2-0 nakon pobjede u Zadru 74-63 (19-12, 16-21, 18-11, 21-19). U prvom susretu, u Beogradu, Crvena zvezda je slavila 100-73. Ovaj put je Zadar bio mnogo tvrđi orah, ali ostao je ipak daleko od toga da se serija produži na treću utakmicu.

U uvodnih pet minuta Zadrani nisu uspjeli postići koš, a gosti su ogled otvorili s nizom od 7-0. Nakon prve četvrtine i 19-12 Crvene zvezde, košarkaši Zadra su vrlo dobro odigrali drugu dionicu. Obrambeno su uspjeli smiriti kvalitetnog gosta iz Beograda te su taj dio igre dobili s 21-16 za minimalni zaostatak prije odlaska na odmor od 33-35.

Tvrda utakmica se nastavila i u drugom poluvremenu. Sastavi su se napadački mučili, ali pogotovo Zadar koji je u trećoj četvrtini postigao samo jedanaest poena. Crvena zvezda se odvojila u tom dijelu susreta na dvoznamenkastu prednost i do kraja utakmice Zadrani nisu uspjeli na ozbiljniji način ugroziti suparnika i produžiti ovu četvrtfinalnu seriju.

Luka Božić odigrao je novu dobru utakmicu, pogotovo u drugom poluvremenu. Ubacio je 17 poena uz sedam skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte. Sani Čampara je postigao 15 koševa. U gostujućem sastavu najbolji je bio Argentinac Facundo Campazzo s 12 poena, šest skokova i četiri dodavanja, ali i pet izgubljenih lopti.

U polufinalu će Crvena zvezda igrati protiv Budućnosti koja je s 2-0 dobila četvrtfinalnu seriju protiv Mege. U seriji Cedevita Olimpije i FMP-a rezultat je 1-1, dok serija Partizana i Derby SC-a još nije započela zbog obveza Partizana u Euroligi.

VIDEO: Princ Harry se pojavio bez Meghan: Prati krunidbu iz trećeg reda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije