Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA LIGA PORUČILA:

Zadar i Crvena zvezda ipak će igrati unatoč huliganskom napadu

Zadar: Susret Zadra i Alkara u 3. kolu Favbet Premijer lige
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/2
12.11.2023.
u 11:03

Nepoznati maskirani počinitelji u subotu su u dva odvojena incidenta fizički napali i ozlijedili dvojicu novinara Mozzart Sporta, koji su u Zadar došli kako bi pratili nedjeljnu utakmicu ABA lige u kojoj gostuje Zadar dočekuje Crvenu zvezdu, te člana Upravnog odbora beogradskog kluba koji je bio u društvu s prijateljem.

Utakmica 7. kola ABA lige između Zadra i Zvezde na dvorani Višnjik ipak će se održati u nedjelju u 17 sati unatoč izgredima u subotu navečer, priopćila je ABA lige. Nepoznati maskirani počinitelji u subotu su u dva odvojena incidenta fizički napali i ozlijedili dvojicu novinara Mozzart Sporta, koji su u Zadar došli kako bi pratili nedjeljnu utakmicu ABA lige u kojoj gostuje Zadar dočekuje Crvenu zvezdu, te člana Upravnog odbora beogradskog kluba koji je bio u društvu s prijateljem.

"Nakon šokantnih scena koje su se u subotu navečer dogodile u Zadru i napada na novinare i članove delegacije Crvena zvezda Meridianbet, uoči utakmice sedmog kola AdmiralBet ABA lige između Zadra i Crvene zvezde Meridianbet, ABA liga oštro osuđuje svaki vid nasilja, te rasnu, spolnu, vjersku, nacionalnu i svaku drugu diskriminaciju", stoji u priopćenju ABA lige.

ABA liga pridružuje se apelima Zadra i Crvene zvezde Meridianbet upućenih MUP-u RH, s namjerom da se što prije ispitaju svi detalji napada, a organizatori i počinitelji incidenta uhite i procesuiraju u u skladu sa zakonima Republike Hrvatske u kojoj su se napadi dogodili. Ujedno, kroz komunikaciju s klubovima i ostalim čimbenicima sigurnosti, ABA liga učinit će sve da utakmica 7. kola između Zadra i Crvene zvezde Meridianbet prođe bez ijednog incidenta i da svi zajedno još jednom pokažemo da se radi o izoliranom slučaju, koji baca sjenu na sve postulate ABA liga i temeljima na kojima je nastala.Uvjereni smo da ćemo zajedno pobijediti u ovoj borbi i da će, kao i do sada, ABA liga nastaviti spajati, a ne dijeliti ljude, priopćila je ABA liga.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije