Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Matjaž Kek:

Za tu bismo razinu morali puno bolje trčati, imali smo sreće!

Matjaž Kek
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
16.08.2017.
u 23:55

Ima nade... Heber je donio kapital, ali Olympiakos je puno bliži LP-u. Rijekinu treneru ispunila se želja: Rujevica će odlučivati o plasmanu u elitno društvo.

Jako puno truda, ali i pogrešaka te jedan pogodak, konačno nakon tri utakmice posta, uložili su igrači hrvatskog prvaka u Pireju u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka da bi na kraju ipak otišli kući s porazom 2:1 protiv Olympiakosa. Budući da je ispraćena na put kao potpuni postranik, ishod je dobar za Rijeku, a Matjažu Keku ispunila se želja uoči prvih 90 minuta dvomeča koji klub s Kvarnera može upisati u elitni razred europskog nogometa: odlučivat će se na Rujevici! Međutim, po svemu viđenom, tih će devedeset minuta biti pakleno teških za njegove igrače, veliki ispit zrelosti, mudrosti, hrabrosti i kvalitete protiv suparnika koji nije ostavio dojam neranjive momčadi.

– Da, puno smo truda uložili. Znali smo što nas čeka i protiv kakve ekipe igramo. Mislim da smo trebali imati više mirnoće, više koncentracije i da bismo onda izvukli još bolji rezultat – bio je prvi dojam šampionskog kapetana Mate Maleša.

– Dobro smo parirali, teško je ostati bez igrača, pogotovo u trenucima kad su oni pojačali pritisak. Šteta! No, 2:1 je tu, idemo u uzvratu dati najbolje što možemo – rekao je Maleš.

Ozračje daleko od paklenog

Trener Matjaž Kek mogao je žaliti za boljim rezultatom, no bio je i realan nakon viđenog u Pireju.

Matjaž Kek
1/13

– Do našeg smo gola imali sreće. Mislim da smo imali par šansi koje smo morali iskoristiti. U završnici je došlo do pada i “fizike” i koncentracije kad smo ostali s igračem manje. Na takvoj se razini pogreške kakve smo napravili kažnjavaju. Istina je da je rezultat aktivan, ali mislim i da je Olympiacos u ovoj prvoj utakmici pokazao kvalitetu.

Rijeka ipak nije bez šanse...

– Da, ako budemo pravi. Mislim da za tu razinu natjecanja moramo bolje trčati. Čestitam Olympiakosu, vidjeli smo sada što je europski nogomet, što su agresija, trka i kvaliteta – rekao je Kek koji nije mogao poželjeti bolji trenutak trener Rijeke da proradi Brazilac Heber, jedino istinsko pojačanje iz HNL-a ovog ljeta u pohodu na Ligu prvaka, dečko koji je briljirao u dresu Slaven Belupa i zabijao golove i Rijeci i Dinamu, sve do Pireja nije se mogao sastati s loptom, odbijala se od njega, letjelo je svuda samo ne u vrata...

Na Karaiskakisu je od početka krenuo s puno više sigurnosti. Čim je vidio koliko prostora ostavljaju crveno-bijeli, krenuo je bježati po desnom i lijevom boku, bio je prava napast, a dobru je igru okrunio sjajnim pogotkom na isteku prvog poluvremena. Riječani su se othrvali pritisku domaćina, Gorgon je ubacio prema Gavranoviću koji je odigrao sjajnu kombinaciju s Heberom i ljevicom “rasparao” mrežu nemoćnog Kapinosa, majstorski je stresao u donji desni kut. Bio je to bokšićevski trenutak vižljastog Brazilca, veliki kapital za Rujevicu i prekid posta od tri utakmice bez pogotka cijele momčadi.

Hasi se sjetio Fortounisa

Olympiakosov je dom zanijemio, jer grčki je prvak kažnjen za silne promašaje do tada u kojima je prednjačio prvi napadač Ben. Nevjerojatno je što je sve taj Partizanov “krvnik” promašio, a dobrim dijelom zaslužan je bio odličan vratar Simon Sluga koji se posebno istaknuo u 12. minuti kad je Seba imao fantastičnu priliku.

Rijeku inače nije dočekao totalni pokao u Pireju na kakav smo navikli iz utakmica grčkog velikana protiv Dinama u Ligi prvaka, 1998. i 2015. Možda navijačima Olympiakosa Rijeka nije bila dovoljno inspirativan suparnik, možda su očekivali lak posao, a možda je one vatrenije razočaralo i što se nemaju s kime nadmetati budući da je dogovorom klubova Armada ostala kod kuće, odnosno gledala svoje ljubimce s Kantride. U utorak ih čeka na Rujevici. Nakon 2:1 ne možemo im se oduzeti nada u čudo.

– Bilo je dosta teško, Olympiakos je konstantno vršio pritisak posjedom i kombiniranjem, a mislim da smo mu mi u većem dijelu dobro parirali. Uspjeli smo dati gol koji je jako važan za uzvrat. U posljednjim smo minutama izgubili dosta snage, a domaćin je znao kazniti naš pad koncentracije. Ali uspjeli smo se izdići iznad nekih naših problema, izborili smo aktivan rezultat i sad nas čeka puna Rujevica – rekao je Marko Vešović koji je počeo utakmicu na desnom, a završio na lijevom boku nakon što je isključen Leonard Zuta. Sasvim je izvjesno da će tu poziciju i zauzeti u uzvratu.

Inače, Olympiakos je ostavio pomalo dojam ekipe u traženju koju često zanima samo jedna strana terena. Bilo je prostora kao u priči za polukontre, no Rijeka je to uspjela samo jednom kapitalizirati. Također, njen trener Hasi prošao je nekažnjeno što je na klupi ostavio Fortounisa. Čim je ušao, probušio je Rijekin bedem i namjestio pogodak.

Kao što je cilj uoči Pireja bio prebaciti odluku na Rujevicu, tako će na njoj cilj biti što duže ostati u prilici. Rijeka je već nekoliko puta pokazala da zna igrati na rezultat. Kek je uspio s 0:0 riješiti Salzburg, sad mu treba 1:0 protiv Olympiakosa. Jako teško, ali dok se igra...     

Komentara 3

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
08:43 17.08.2017.

Imamo Hrvatsku, imamo HNK Rijeku, uz Boga i domoljublje imamo i sjajnog Matjaža Keka.

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
14:03 17.08.2017.

@virkom on to misli ironicno. izgleda da oba imate dosta toga protiv hrvatske. takoreci ste na partijskoj liniji.

VI
virkom
10:12 17.08.2017.

@ekstra Hrvat, a kakve veze ima Bog sa ovim? Jel Grci ne vjeruju u Boga? I kakve veze ima molim te lijepo domoljublje sa ovom utakmicom??? Ovi nogometaši igraju za sebe i za svoj klub. Daj prestanite sa tim frazama "Bog i Hrvati". Čista glupost!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije