Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAŽNO JE ZVATI SE LOVRO

'Vatreno krštenje': Evo što su debitanti Jotić i Mihić morali napraviti nakon prvih pogodaka

Lovro Mihić
Foto: DPA/PIXSELL
1/3
20.01.2017.
u 13:10

– Odlazak u Poljsku bio je pun pogodak. Zadovoljan sam minutažom, ali i svojom igrom. Uostalom, zbog dobre polusezone dobio sam i poziv izbornika – rekao je Mihić.

Lovro Jotić i Lovro Mihić budućnost su hrvatskog rukometa. Obojica su debitanti na Svjetskom prvenstvu, imaju 22 godine i morali su pjevati pred momčadi nakon što su postigli prve pogotke u nacionalnom dresu. Odavno traje takav običaj. Obojica su bili članovi hrvatske kadetske reprezentacije koja je prije tri godine u Mađarskoj osvojila svjetsko srebro. U finalu je Hrvatska tada izgubila od Danske.

– Iz te utakmice smo četvorica sada na SP-u (Mihić, Jotić, Mamić, Božić-Pavletić, nap. a.), a kod Danaca samo jedan – ustvrdio je Lovro Mihić.

Kao klinci igrali su zajedno u PPD Zagrebu, a potom je Jotić krenuo na posudbe u Poreč, Zamet i Dubravu, a Mihić je uglavnom grijao klupu u PPD Zagrebu. Nekad čak to nije bila ni klupa, nego tribina. I kad je ove sezone Jotić napokon dobio priliku u prvoj momčadi PPD Zagreba, Mihić je odlučio napustiti klub i skrasiti se u poljskoj Wisli.

– Odlazak u Poljsku bio je pun pogodak. Zadovoljan sam minutažom, ali i svojom igrom. Uostalom, zbog dobre polusezone dobio sam i poziv izbornika – rekao je Mihić.

Ove sezone je u elitnoj skupini Lige prvaka postigao 23 pogotka u devet utakmica. Zanimljivo je da je briljirao na gostovanjima kod njemačkih klubova.

Mihiću leže Nijemci

U Flensburgu i Kielu bio je sa šest pogodaka najbolji strijelac svoje momčadi.

Jedno vrijeme u PPD Zagrebu imali smo u momčadi dva karataša. Prvi je bio Filip Ivić, a ja drugi. Obojica smo dugo trenirali taj borilački sport. Mislim da imam viši pojas od Fiće – istaknuo je Mihić.

Kako je samo dobro Mihić igrao protiv Čilea, osam pogodaka, bez promašaja. U četiri utakmice, od 15 šuteva samo je jednom promašio. Nije li ugroženo mjesto Manuela Štrleka?

– Nije, daleko od toga. Štrlek je naše prvo lijevo krilo, godinama je u reprezentaciji prvo lijevo krilo, aktualni je osvajač Lige prvaka. Ali, drago mi je da mu mogu pomoći – istaknuo je Miha.

U Rouenu se najčešće druži s igračima svoje generacije. Idu zajedno u šetnju gradom, a tu i tamo povedu malo starijeg Stevanovića. Bez obzira na to što u Wisli igra tek prvu sezonu, predložio je klupskim čelnicima da Jotiću ponude ugovor.

Kako to znate? Istina je, zvala me Wisla. Vjerujem da je Mihić rekao koju dobru riječ za mene. No, ostajem u PPD Zagrebu. Još nije vrijeme za moj odlazak u inozemstvo – rekao je Jotić.

Jotić: Ne bojim se izazova

Poslije susreta s Čileom bio je jako ljut. Na sebe, naravno.

– Napravio sam dvije katastrofalne pogreške i izbornik se opravdano ljutio. Takvo što si više ne smijem dopustiti. Drugim poluvremenom mogu biti zadovoljan. Pet pogodaka u 30 minuta, nije loše! I to nezgodnoj obrani 3-3, igrajući protiv koje morate brzo razmišljati i reagirati – istaknuo je Jotić.

Želja mu je da odigra važnu rolu i u susretima protiv jačih reprezentacija. A da može igrati protiv najjačih dokazao je ove sezone u Ligi prvaka. Izbornik mu nudi ulogu prednjega u obrani 5-1, pa čak razmišlja da mu da priliku šutirati sedmerce. Misli li izbornik da mogu, onda to mislim i ja. Ne bojim se izazova. Preostaje mi da dam ne sto, već 200 posto. Ako treba na glavu, i na glavu. Iskreno, za mene je već i dolazak na SP veliki bonus, i to u vrijeme kada Hrvatska na mjestu srednjega ima toliko dobrih igrača – rekao je Jotić.

Komentara 1

DU
Deleted user
15:43 20.01.2017.

Nije krstenje nego krizanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije