Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šve - fra 2:0

Za čast: Ibrahimović i Larsson uzeli skalp Francuzima

Švedska Francuska (1)
Reuters
19.06.2012.
u 20:42

Iz skupine D u četvrtfinale idu Engleska i Francuska, dok ispadaju dvije žuto-plave momčadi, Ukrajina i Švedska

Utakmica Švedske i Francuske bio njihov tek drugi susret na velikom natjecanju. Prvi, 1992. godine završio je remijem, a Šveđani pobjedu nad Francuzima čekaju još od davne 1969. godine.

U Kijevu je Švedska stigla do vodstva u 54. minuti zahvaljujući svojem najboljem igraču Ibrahimoviću. Francuzi su bili dominantniji, stvarali prilike, imali daleko više udaraca prema gola, 24 u odnosu na 12 Šveđana, no do izjednačenja nisu uspjeli doći. Što više, u sudačkoj nadoknadi Larsson je povisio na konačnih 2:0.

Francuzi u četvrtfinalu idu na Španjolce. 

- Švedska je preuzela kontrolu igre u veznom redu. U tom smo dijelu podbacili. Ali ne smatram da sam izabrao pogrešnih jedanaest igrača. Da biram ponovno, opet bih izabrao ista imena – komentirao je upite novinara francuski izbornik Laurent Blanc, koji će svoje igrače povesti u borbu sa Španjolcima za polufinale Eura.

Iako su i prije zadnjeg kola izgubili svaku šansu za prolaz u drugi krug, Šveđani su pokazali veliko srce i zasluženo stigli do pobjede.

- Morali smo završiti prvenstvo na pravi način. Ovdje je mnogo naših navijača i zaslužili su da ih počastim dobrom igrom i još boljim rezultatom. Šteta što ova utakmica nije odlučivala i o našem prolazu u četvrtfinale – rekao je Zlatan Ibrahimović, strijelac sjajnog prvog pogotka, koji mu je na izbor Davora Šukera donio i titulu igrača utakmice.

 

Komentara 6

CA
cactus
22:11 19.06.2012.

54 minuta GOOOL Strijelac je Zlatan Ibrahimović! Sa 13-14 metara poluškaricama-poluvolejem Ibra je matirao Isakssona! Golčina! Matirao Isakssona, znači da je dao autogol :)))))))))))))

MA
malena27
08:28 20.06.2012.

Ovo je bila jedan od boljih utakmica EURA. Zao mi je sto nisu prosli. Mislim da nisu imali srece. Prvu utakmicu sa Ukrajincima bili su kao hipnotizirani Ukrajinskom publikom. Utakmicu sa Englezima su trebali dobiti, ali nisu znali sacuvati rezultat kada je bio 2:1. Francuze su jednostavno izludili svojom odbranom. Sto reci bravo ,Svedani. Opravdali ste svoj dolazak na EURO.

OB
-obrisani-
09:08 20.06.2012.

Jedna od ljepših utakmica,vjerujem i naljepši gol u izvedbi Zlatana.. bravo šveđani,šteta zaista što su ispali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije