Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Španjolska

Xavi: Hrvati su zvijeri, fizički su moćniji od nas

Carles Puyol
AFP
03.06.2012.
u 18:20

I Italija i Hrvatska i Irska igrat će vrlo defenzivno protiv nas. Svaki put moramo probijati zid, to je naša sudbina, tako će biti i na Euru - kaže David Silva

U razgovoru za dnevnik El Pais sjajni je veznjak španjolske nogometne reprezentacije Xavi Hernandez najavio nastup španjolske reprezentacije na nadolazećem Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini (8. lipnja – 1. srpnja). Dotaknuo se 32-godišnji igrač furije suparnika u skupini C, među njima i Hrvatske.

Dvojba Torres ili Llorente

– Tjelesno gledano, Hrvati su zvijeri. Imaju ljude koji ne prestaju trčati, poput Srne, imaju ljude koji znaju igrati, poput Modrića, imaju opasnog Olića u napadu. Fizički su jači od nas, tako da ćemo morati držati loptu – kazao je Xavi o izabranicima Slavena Bilića.

Izbornika Vicentea del Bosquea nije zavarala slaba igra Talijana u prijateljskom dvoboju protiv Italije.

– Javnost ih kritizira i zbog toga će biti dodatno motivirani za prvu utakmicu s nama. Imaju sjajne igrače na svakoj poziciji, no najviše se bojim Andrea Pirla koji sjajno dirigira njihovom igrom – rekao je Del Bosque i dodao:

– Smeta mi što nas proglašavaju apsolutnim favoritima za naslov. Bit će nam jako teško osvojiti i treće veliko natjecanje u nizu.

No, španjolski mediji pišu da Del Bosqueu najvažniji problem nisu Talijani, Hrvati i Irci, nego njegova momčad. Naime, još je u dvojbi hoće li u napad postaviti Torresa ili Llorentea, a brine se i hoće li uspjeti nadomjestiti ozlijeđenog Puyola.

Puyol i Villa ipak na Euro

Zanimljivo, iako su zbog ozljeda otpali s popisa putnika za Euru, Puyol i Villa bit će s reprezentacijom kako bi dodatno podigli raspoloženje momčadi.

Krilni napadač furije David Silva tvrdi da će i Hrvatska i Italija i Irska protiv njih igrati jednako.

– Svi protiv nas igraju defenzivno, nije se lako tome oduprijeti. Mi svaki put moramo probijati zid, a tako će biti i na Euru.

Ključne riječi

Komentara 18

DU
Deleted user
18:35 03.06.2012.

Xavi imas pravo i vas cemo pojest!!!

ZM
zmaj5
19:12 03.06.2012.

Xavi,cijenim te kao igrača i čovjeka.No sada malo lažeš

FA
fant
19:57 03.06.2012.

pazi što govoriš ni u španjolskoj danas mnogi nemaju za čips al igraju dobar nogomet ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije