Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REZULTATI UTAKMICA

West Ham golijadom prekinuo crni niz; Girona ponovo potisnula Barcu na treće mjesto

Premier League - West Ham United v Brentford
Foto: Andrew Couldridge/REUTERS
1/7
26.02.2024.
u 23:59

U posljednjem susretu 26. kola talijanskog nogometnog prvenstva Fiorentina je prekretom porazila Lazio sa 2-1 ostvarivši prvu pobjedu u posljednjih šest međusobnih susreta. U prvom današnjem ogledu Roma je na Olimpicu pobijedila Torino, kojeg vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, sa 3-2

U susretu 26. kola engleskog nogometnog prvenstva West Ham United je pobijedio Brentford sa 4-2 prekinuvši niz od šest kola bez pobjede. Junak susreta je bio trostruki strijelac Jarrod Bowen koji je već u prvih sedam minuta zabio dva gola.

U petoj minuti je doveo "Čekičare" u vodstvo, a dvije minute kasnije je zabio i drugi gol. Neal Maupay je smanjio u 13. minuti, no Bowen je u 63. minuti zabio i svoj treći gol na susretu. Pobjedu londonskog sastava potvrdio je Emerson u 69. minuti. Gosti su do kraja susreta uspjeli tek ublažiti poraz golom Yoane Wisse u 82. minuti.

GALERIJA  Boxing Day završio uzbudljivim preokretom na Old Traffordu. Man. United konačno okrenuo crni niz

Premier League - West Ham United v Brentford
1/14

West Ham je sada osmi sa 39 bodova, dok je Brentford na 16. poziciji sa 25 bodova, pet više od zone spasa. Na vrhu je Liverpool sa 60 bodova ispred Manchester Cityja sa 59 i Arsenala sa 58 bodova.

Girona ponovo na drugom mjestu

U susretu 26. kola španjolskog nogometnog prvenstva Girona je pobijedila Rayo Vallecano sa 3-0 vrativši se na drugo mjesto ljestvice Primere. Nakon prvog poluvremena bez golova, Girona je u nastavku uspjela prelomiti utakmicu s tri gola.

Viktor Tsigankov je u 52. minuti doveo domaćine u vodstvo, a korak bliže pobjedi Girona je stigla u 76. minuti kada su gosti ostali bez isključenog Pepa Chavarrije. S igračem više Girona je do kraja susreta zabila još dva gola, a oba je u sudačkoj nadoknadi zabio Savio (90+1, 90+5).

Girona se ovom pobjedom vratila na drugo mjesto sa 59 bodova, šest manje od vodećeg Reala, ali i dva više od Barcelone na trećem mjestu. Rayo Vallecano je 14. sa 25 bodova, sedam više od zone ispadanja.

VEZANI ČLANCI:

Fiorentina preokretom do pobjede; Roma svladala Jurićev Torino

U posljednjem susretu 26. kola talijanskog nogometnog prvenstva Fiorentina je prekretom porazila Lazio sa 2-1 ostvarivši prvu pobjedu u posljednjih šest međusobnih susreta. Gosti su poveli u posljednjim trenucima prvog dijela golom Lusia Alberta. No, "Viole" su u nastavku susreta zabile dva gola i imale neiskorišteni jedanaesterac.

Izjednačio je Michael Kayode u 61. minuti, a samo šest minuta kasnije Nicolas Gonzalez je imao priliku iz kaznenog udarca dovesti Fiorentinu u vodstvo, međutim pogodio je okvir gola. Ipak, dvije minute kasnije Giacomo Bonaventura okreće rezultat u korist "ljubičastih". Do kraja susreta Lazio je pokušavao izjednačiti, ali nije uspio. Fiorentina je ovom pobjedom preskočila i sada drži sedmu poziciju.

VEZANI ČLANCI:

U prvom današnjem ogledu Roma je na Olimpicu pobijedila Torino, kojeg vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, sa 3-2. Roma je do pobjede stigla na krilima sjajnog Argentinca Paula Dybale koji je postigao sva tri gola za domaći sastav. Dybala je time stigao do brojke od 11 golova u prvenstvu ove sezone, više od njega zabili su tek Lautaro Martinez (22), Dušan Vlahović (15) i Oliver Giroud (12).

Dybala je doveo Romu u vodstvo u 42. minuti golom iz kaznenog udarca, no Torino je samo dvije minute kasnije izjednačio preko Duvana Zapate. Dybala je u 57. minuti sjajnim udarcem sa 25 metara doveo Romu do nove prednosti, a u 69. minuti je pogodio i za 3-1.

Tračak nade Torinu je donio Dean Huijsen zabivši autogol u 89. minuti za 3-2, no više od toga nije išlo. Nikola Vlašić je za goste odigrao cijeli susret. Bila je to peta Romina pobjeda u posljednjih šest kola, dok je Torino upisao drugi uzastopni poraz, a u posljednjih pet kola samo je jednom slavio. Roma je i dalje šesta sa 44 boda, dok je Torino na desetoj poziciji sa 36 bodova. Na vrhu je Inter sa 66 bodova.

VIDEO Sramotno ponašanje Armade: Brutalno su vrijeđali kapetana Dinama i gađali stolcem njegovu obitelj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije