Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Wenger: Pokazali smo karakter velike momčadi

Arsene Wenger
Reuters
01.04.2010.
u 08:48

S obzirom na sve viđeno na Emirates stadionu, nogometaši Arsenala mogu biti presretni što su izvukli 2-2 protiv Barcelone u prvom četvrtfinalnom ogledu Lige prvaka.

Barcelona je vodila 2-0 pogocima Zlatana Ibrahimovića, ali je isto tako Barcelona pri 0-0 imali pet-šest fantastičnih prilika koje je mahom zaustavljao domaći vratar Almunija.

Nakon dva primljena pogotka Arsenal se probudio te je do kraja izjednačio rezultat i održao određene nade za uzvrat na Camp Nou.

- Istina je, poigravali su se s nama u prvih dvadesetak minuta. Mogli su nam dati mnoštvo pogodaka. No, kada se vratimo protiv tako jake momčadi, mogu govoriti da imamo karakter. Uostalom, i mi smo promašivali šanse, zar ne - upitao se domaći strateg Arsene Wenger.

- Bila je ovo fantastična utakmica i premija je igrati u njoj. Žao mi je što nisam igrao od početka, a pogotkom sam dokazao da imam što pokazati. I svi mi smo pokazali da se možemo nositi s uglednom Barcelonom - rekao je Theo Walcott, strijelac prvog pogotka za Arsenal.

Trener nofometaša Barcelone Josep Guardiola nije bio nezadovoljan rezultatom 2-2 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka protiv Arsenala u Londonu, iako je njegova momčad golovima Zlatana Ibrahimovića vodila do 69. minute s 2-0 i u potpunosti nadigrala ''topnike''..

- Imali smo veliku priliku za pobjedu, ali nismo je uspjeli iskoristiti. Svejedno, ponosan sam na moju momčad koja je kontrolirala veći dio utakmice. Učinili smo koliko smo mogli, ali u ovoj fazi natjecanja igrate protiv jakih rivala. Iako smo ispustili dva gola prednosti, zadovoljan sam rezultatom. On će nas još više mobilizirati i učiniti nas opreznima uoči uzvrata na našem stadionu. Ukoliko ne odigramo još jednu dobru utakmicu na Nou Campu, mogli bismo se oprostiti od obrane naslova pobjednika Lige prvaka – lamentirao je Guardiola te nastavio.

- Nema puno prostora za kritiku moje momčadi. Znali smo i prija dvoboja da ako i povedemo s 2-0 ili čak 3-0, još uvijek nismo završili posao, jer igramo protiv velikog suparnika. Stoga mojim igračima na kraju mogu samo čestitati na prikazanoj predstavi. Sada se opet okrećemo španjolskom prvenstvu – izjavio je Guardiola.

Ibrahimović i Henry: Moglo je i bolje   
Nakon što su odigrali 2-2 na Emiratesu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, pritom ispustivši vodstvo od dva gola, nogometaši Barcelone ostali su samouvjereni u prolazak među posljednja četiri u natjecanju...

Vodstvo od 2-0 Barceloni je protiv Arsenala donio švedski napadač Zlatan Ibrahimović koji tvrdi da je u Londonu ostvareni remi dobar rezultat.

- Istina, ali moglo je biti i bolje da u 20 minuta nismo primili dva gola. Ipak, udaljeni smo jednu utakmicu od polufinala i premda smo zadovoljni ovime, moglo je i trebalo biti bolje. Sretan sam zbog svojih golova, premda bi mi bilo draže da su i osigurali pobjedu - kaže Ibrahimović.

Utakmicu punu emocija odigrao je Thierry Henry koji je u 77. minuti na travnjaku zamijenio dvostrukog strijelca. Barcelonin je napadač osam sezona bio miljenik navijača Arsenala, a sada se našao na drugoj strani. Publika ipak nije zaboravila sve što je napravio, pa ga je pri ulasku na teren nagradila velikim pljeskom.

- Remi nije loš, ali mogli smo i s prednošću na uzvrat. Ovacije koje sam primio prilikom ulaska u igru bile su nevjerojatne. Bilo mi je teško napustiti teren po završetku utakmice - izjavio je francuski napadač koji se zadržao na travnjaku Emiratesa nižući autogram za autogramom navijačima Arsenala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije