Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika nagrada Španjolske

Webberu slavlje, veliki gubitnik Lewis, odlični Schumi

Mark Webber
AFP
09.05.2010.
u 15:46

Tradicija je u Barceloni nastavljena. Mark Webber je osvojio u subotu pole position, a u nedjelju je na stazi u Barceloni dominirao od prvog do posljednjeg zavoja i došao do svoje prve pobjede u sezoni.

Jedan ulazak u boks bio je dovoljan bolidima da promjene gume i mirno privedu utrku kraju. Nesretnik koji se tim raspletom nije mogao pohvaliti je svjetski prvak iz 2008. godine Lewis Hamitlon. Njemu je dva kruga prije kraja pukla guma i s drugog mjesta otišao je u pijesak.

Izlasci iz boksa uz pretjecanja Jaimea Alguersarija na stazi bili su jedina stvar uz Hamiltona koju ćemo uz pobjednika Webbera pamtiti iz Barcelone.

Schumi nije gotov
Start nije ponudio uzbuđenja među vodećima, ali je zato nagrađena hrabrost Alguersarija, koji se uspio probiti sa 15. do devetog mjesta. Španjolac je na domaćem terenu bio odličan, ali zbog sudara sa Chandhokom bolje od 11. mjesta nije mogao.

Michael Schumacher i njegovi kolege upozoravali su da još nije gotov, da ga se počne kritizirati tek nakon Monaca. I imali su pravo. Schumi se preko boksa uspio probiti do petog mjesta ispred svjetskog prvaka Jensona Buttona. Iako je imao sporiji bolid, vožnjom koja je podsjetila na stara vremena, Schumi je uspio doći do četvrtog mjesta i najboljeg rezultata sezone.

Novi Vettelovi problemi
Sebastian Vettel ponovno nije iskoristio odličan rezultat iz kvalifikacija. Na startu se s Webberom borio za vrh, ali nije uspio. Drugo mjesto izgubio je na izlasku iz bokseva, kada ga je uspio prestići Lewis Hamitlon, a veliki problemi tek su sljedili. 12 krugova prije kraja utrke počeli su za njega veliki problemi s kočnicama, te se izvrtio na stazi. To je iskoristio Fernando Alonso i došao do drugog mjesta. Postolje mu ipak nije izmaknulo, treće mjesto došla mu je kao nagrada nakon izlijetanja Hamiltona.

Španjolska nije ponudila spektakl, ali dala nam je neke odgovore za nastavak sezone. Red Bull je najbrža momčad, ali Hamilton u McLarenu nije daleko. Michael Schumacher pokazao je da ga se još uvijek ne treba otpisati i da se još uvijek može ugurati u borbu za najveće stvari. A Virgin, HRT i Lotus da su  još daleko od bilo kakve ozbiljnije borbe od one za samo začelje.

Odmora za vozače nema, Velika nagrada Monte Carla na rasporedu je već sljedeći vikend.

Rezultati
1. Webber (Red Bull-Renault)      1h35:44.101
2. Alonso (Ferrari)                  + 24.000
3. Vettel (Red Bull-Renault)         + 51.300
4. Schumacher (Mercedes)           + 1:02.100
5. Button (McLaren-Mercedes)       + 1:03.700
6. Massa (Ferrari)                 + 1:05.700
7. Sutil (Force India-Mercedes)    + 1:12.900
8. Kubica (Renault)                + 1:13.600
9. Barrichello (Williams-Cosworth)   + 1 krug
10. Alguersuari (Toro Rosso-Ferrari) + 1 Krug

Poredak vozači:
1. Jenson Button     70
2. Fernando Alonso   67
3. Sebastian Vettel  60
4. Mark Webber       53
5. Nico Rosberg      50
6. Lewis Hamilton    49
7. Felipe Massa      49
8. Robert Kubica     44
9. Michael Schumacher 22
10. Adrian Sutil     16

Poredak konstruktori:
1. McLaren/Mercedes    119
2. Ferrari             116
3. Red Bull/Renault    113
4. Mercedes             72
5. Renault         50
6. Force India/Mercedes 24
7. Williams/Cosworth     8
8.Toro Rosso/Ferrari  3

Komentara 2

JM
ja-ma
17:49 09.05.2010.

Poznato je da Schumi kada dođe u neku ekipu naštimava mjesecima bolid i daje savjete mehaničarima kako da to izvedu najbolje što mogu.Tako je bilo i prvu sezonu u Ferrariju.Sada ga nije bilo tri sezone i mora se i sam uhodati u novitete,ali ne sumnjam da će ove sezone biti na postolju.Kad-tad!

SA
sabinasch
19:45 09.05.2010.

Michael je legenda... nije sedmerostruki prvak za bezveze... ako nekoga nikad ne treba otpisati to je on... čovjek izvrsnih radnih navika i znalac kada su auti u pitanju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije