Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završen 29. Rally Opatija

Wagner-Šumer prvi, iznenadio Slovenac sa suvozačicom iz Zagreba

Vilim Prodan
10.05.2022.
u 18:45

Tijekom 101,77 km brzinskih ispita na istarskim dionicama Ćićarije utrošili su 55:20,6 minute i za pobjedu stekli prednost od 2.45,3 minuta ispred Mađara Petera Osvatha i Tamasa Pappa, koji su vozili Škoda Fabia R5.

Austrijsko-slovenska posada Simon Wagner – Pia Šumer, u Škoda Fabia Rally2 Evo, ukupni su pobjednici 29. međunarodnog Rally Opatija 2022., na kojem je sudjelovalo 66 posada iz 11 europskih zemalja.

Tijekom 101,77 km brzinskih ispita na istarskim dionicama Ćićarije utrošili su 55:20,6 minute i za pobjedu stekli prednost od 2.45,3 minuta ispred Mađara Petera Osvatha i Tamasa Pappa, koji su vozili Škoda Fabia R5. Do trećeg je mjesta pobjedničkog postolja u konačnici stigla njemačka posada Stefan Gottig i Natalie Solbach-Schmidt u još jednoj Škoda Fabia R5, čiji je zaostatak za pobjednikom bio veći od tri minute.

Zbog jedne pogreške kasnog ulaska u vremensku kontrolu poziciju postolja ukupnog poretka izgubila je mađarska posada Matics-Nemeth koja je dulji period bila trećeplasirana. Ugodno iznenađenje izvrsnim petim mjestom priredio je Slovenac Mark Škulj koji će uskoro navršiti tek 18 godina, a suvozačica mu ej bila Zagrepčanka Aleksandra Kovačić (Delta Sport).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije