Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Već 12. poraz Cibone

Vukovi se držali 35 minuta, Podgoričanima plijen iz Zagreba

Cibona - Budućnost
Foto: Marin Tironi/Pixsell
1/6
25.01.2020.
u 21:29

Tri minute prije kraja kraja Cibona je promašila tricu za vodstvo (Novačić), a onda je igrački moćnija Budućnost napravila seriju za 13. pobjedu Podgoričana

Premda im se za nastup nema što prigovoriti, košarkaši Cibone doživjeli su svoj 12. poraz u regionalnoj ligi (5-12) te su tako ostali u donjem domu, na 10. mjestu u ligi od 12 klubova.

A poraz je Zagrepčanima nanijela, na njihovu parketu, podgorička Budućnost (78:87), jedan od kandidata za naslov prvaka ABA lige.

Cibona - Budućnost
1/5

- Trideset i pet minuta smo odigrali jako dobro, a posljednjih pet minuta smo pali. Kod 76:78 imali smo otvoreni šut za tricu Novačića za vodstvo, no nismo pogodili nakon čega su oni napravili 9:2 zahvaljujući većoj energiji i kvaliteti više. Jako bitan faktor bio je njihov branič Popović koji je radio veliki pritisak na našu vanjsku liniju a nama je naš takav igrač, Bilinovac, nedostajao. Svojim igračima nemam što zamjeriti osim što su protivniku dozvolili puno situacija za koš i bacanje pa su oni na kraju imali čak 29 slobodnih bacanja - kazao je Cibonin trener Ivan Velić.

A njegov kolega Petar Mijović odahnuo je nakon opasnosti da doživi još jedan, neplanirani, gostujući poraz koji bi dodatno uzdrmao njegovu ionako poljuljanu trenersku situaciju:

- U posljednjih nekoliko kola u gostima smo igrali dosta mekano pa smo upisali neke poraze koje nismo očekivali. Stoga smo i došli u situaciju da strepimo pred gostovanje kod Cibone. Poštujem veliko ime ovog kluba ali i kolegu Velića koji zajedno sa svojim igračima, u ovim okolnostima, rade sjajan posao. Cibona kod kuće igra s dosta kontakta, čvrstine i trčanja pa nam nije bilo lako. Srećom, u drugom smo poluvremenu domaćina sveli na 32 koša pa je i naš napadački talent mogao doći do izražaja.

A taj talent posebno je iskazivao dojučerašnji cedevitaš Justin Cobbs (24 koša, 7 asista), a u završnici i negdašnji NBA ibrač Kilpatrick koji je postigao osam posljednjih koševa gostiju. U reketu je pak dominirao tek 201 cm visoki, ali iznimno snažni i eksplozivni centar Hassan Martin (15 koševa, 6 skokova).

Kod domaćina prednjačio je pak ljevoruki centara Filip Bundović (18 koševa), a dvoznamenkasti su još bili Roko Badžim (11 koševa, tri trice) i Marko Ramljak (10 koševa).

U sljedećem kolu Cibona gostuje u Novom Mestu kod Krke, izravnog konkurenta u borbi za ostanak u prvoj ABA ligi.

>> Pogledajte nastup seksi plesačica na košarkaškoj utakmici

Ključne riječi

Komentara 1

BO
boamarkchan
22:35 25.01.2020.

MooXi.net - sjajan projekt za odrasle koji žele pronaći seksualnog partnera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije