Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGNJEN VUKOJEVIĆ Odličan u Dinamu

Vukojević: Dinamo može preskočiti Moskovljane

11.11.2008.
u 20:37

Kijevski Dinamo u srijedu igra utakmicu Ukrajinskog kupa, no u sastavu neće biti Ognjena Vukojevića.

- Igrat će dečki koji su dosad manje igrali. U nedjelju nas čeka derbi sa Šahtarom, dolazi mi Srna u goste, trener nas čuva za tu utakmicu - kaže Vukojević.

Dinamo, inače, uvjerljivo vodi na ljestvici, ima čak 15 bodova više od Šahtara i klupski predsjednik Surkis silno je zadovoljan.

- Najvažnije je osvojiti ukrajinsko prvenstvo, to nam je osnovni cilj, jer je lani Šahtar bio prvak. Sljedeće sezone ukrajinski prvak izravno ide u Ligu prvaka, tako da čak i ne uspijemo li ove sezone u Europi, neće biti stresa. Dva kola prije kraja igramo još s Arsenalom u gostima i s Fenerbahçeom kod kuće i sve je moguće - možemo izboriti nastavak natjecanja u Ligi prvaka, možemo ući u Kup Uefe, a možemo i ispasti!

Inače, u pretkolu Lige prvaka Vukojević je s Dinamom izbacio moskovski Spartak (dva puta po 4:1!), klub s kojim će se naš Dinamo sučeliti za dva tjedna u ključnoj utakmici skupine D Uefine lige:

- Plavi mogu pobijediti Moskovljane! Moraju zaboraviti Tottenham i usredotočiti se na utakmicu s Rusima. Istina, od dolaska trenera Michaela Laudrupa, Spartak bolje igra u gostima nego kod kuće. No, bude li Dinamo igrao dobro i pametno, bodovi će ostati u Zagrebu, želim da bude tako.

Gdje je Spartak najjači, a gdje slabiji?

- Igra sustavom 4-3-3, bolji je napadački. Dobri su vezni igrači Kovač (Češka), Mozart (Brazil) i Rus Sajenko, opasni su napadači Prudnikov i Baženov. A Dinamova šansa su Spartakovi srednji braniči, Austrijanac Stranzl i Čeh Jiranek. Spori su kao magla, pa Pletikosi na vratima nije lako - kaže Vukojević.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije