Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI IZNOSI

Vrtoglave cifre: Đoković od turnira zaradio preko milijardu kuna, Čilić davno prešišao Gorana

Madrid: Drugi meč polufinala Davisovog kupa, Marin Čilić - Novak Đoković
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
06.04.2023.
u 23:25

Novak Đoković najviše zaradio od turnira, a Federer ukupno. Hrvate predvodi Marin Čilić, no po ukupnom je prihodu od 100 milijuna eura izjednačen s Ivaniševišem.

Poznato je već da Novak Đoković nema premca među tenisačima kad su u pitanju zarade od teniskih turnira. U svojoj sada već 20-godišnjoj profesionalnoj karijeri uprihodio je 167,014.841 USD. Prilično daleko je iza njega Rafael Nadal sa 134,640.719 USD, a tek treći je Roger Federer sa zarađenih 130,594.339 dolara.

Tako stoje stvari kad su u pitanju turnirske nagrade, no kad se spomenutim iznosima pribroje i izdašne premije od sponzora, onda se situacija mijenja jer je Federer, prema Forbesu (vodećem poslovnom magazinu u svijetu s adresom u New Yorku), još prije dvije godine premašio milijardu dolara. A još i danas, iako je u rujnu prošle godine otišao u tenisku mirovinu, od nekih sponzora (prije svega od Uniqla) zarađuje 30-ak milijuna dolara godišnje. Novakova se ukupna zarada pak procjenjuje na oko 600 milijuna USD.

Bolje od Đokovića po ukupnoj zaradi (od turnira i od sponzora) su i dvije tenisačice: Amerikanka Serena Williams (700 milijuna) i Japanka Naomi Osaka, koja ne igra zbog trudnoće (650.000), iako bi daleko zaostajale za Novakom da su za kruh zarađivale samo od turnira. Na takvoj tablici Serena je četvrta (s 94 milijuna USD), a Osaka (s 21 milijunom) izvan je kruga 10 najbolje plaćenih osoba u tenisu. A bolji od Đokovića, s procijenjenom zaradom od oko 680 milijuna USD, je i njegov veliki rival Rafael Nadal.

No, pozabavimo se mi malo našim tenisačima i tenisačicama, iako nije teško naslutiti da prednjače Marin Čilić i Goran Ivanišević. Što se turnirskih nagrada tiče, Marin je odavno prešišao Gorana (31,200.667 prema 19,978.007 dolara), no kad je riječ o ukupnom (igračkom) prihodu, njihove su zarade u međuvremenu izjednačene i procjenjuju se na oko 100 milijuna USD. Pri čemu je Goran najviše zaradio kao maneken tvrtke Sergio Tacchini, a Marin od svojih glavnih sponzora Heada i Ebixa. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije