Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teniski skandal

Vrhunski igrači namještali mečeve na Wimbledonu, neki su i Grand Slam pobjedinici!

Wimbledon
Foto: Press Association/Pixsell
1/7
18.01.2016.
u 09:20

Čak 16 tenisača koji su bili među 50 najboljih na svijetu osumnjičeni su za namještanje u prošlom desetljeću

Ugledna engleska medijska kuća BBC u posjedu je tajnih dokumenata koji dokazuju korupciju i namještanje teniskih mečeva na najvišoj razini.

Čak 16 tenisača koji su bili među 50 najboljih na svijetu osumnjičeni su za namještanje u prošlom desetljeću, a neki od njih su i Grand Slam pobjednici.

– Oni su bili korijen problema. Dokazi su čvrsti i u 20 godina, koliko sam istražitelj, nitko ih još nije vidio – rekao je Mark Phillips, jedan od kladioničarskih istražitelja.

Navodno su se u Rusiji, sjevernoj Italiji i na Siciliji uplaćivale stotine tisuća funti na namještene mečeve, od čega su tri odigrana na Wimbledonu.

Osmorica igrača su pod istragom i čak nastupaju na Australian Openu koji je jučer počeo.

BBC je još dodao kako će objaviti imena tenisača koji su sudjelovali u ovom skandalu nakon što dobije uvid u njihove bankovne račune.

>>Čilić prošao u drugo kolo Australian Opena, Ćorić razočarao, Karlović predao

Komentara 20

DO
dommar36
10:50 18.01.2016.

ali samo je uvijek mamic kriv..?!?? svi kradu i namjestaju ...svi!!! ko moze.naravno i kome se pruzi prilika

KE
kentie
10:18 18.01.2016.

Von Serbia, zaboravio si onu latinsku: svake sila za vremena. Pa tako i po ovoj: neće ni Novak biti vječni br. 1 dok je sile i vremena. Jednom je to bio Federer, pa je sasvim zadovoljan i prezadovoljan što je br. 2. Kako ide ono po drugoj latinskoj: sic transit gloria mundi (prev. kako prolazi slava svijeta!), tako su onomad već daleke 1989. u finalu Wimbledona ukrstile rekete, Martina Navratilova i Stefi Graf. Martina, prekaljena šampionka, s najjačim ženskim servisom, vrištala je od nemoći i muke, što ne može mladu, prpošnu i vižaljastu Stefi pretući i prebiti, nego je vehementno gubila, bod po bod, pa potom gem, i onda set i na kraju cijeli meč. A ta Stefi mi je bila i ostala u uspomeni i dugom sjećanju zbog toga što je u finalu ženskog tenisa u Los Angelesu 1984. pobijedila našu Sabrinu Goleš, i na iznenađenje sviju, osvojila po prvi puta u povijesti ženskog tenisa zlatnu olimpijsku medalju. A bilo joj je 16 godina tek. Sic transit gloria mundi....

DU
Deleted user
10:39 18.01.2016.

Prosto sumnjam da će neki od vrhunskih tenisača (pre)pustiti nekome naslov pobjednika Wimbledona, to se ne pušta ni za kakvu lovu. Kao ni naslov olimpijskog pobjednika. To je apsurd, o tome ne treba trošiti ni slova. Uostalom, bilo koji olimpijski pobjednik, i osvajač Wimbledona, kasnije stostruko može naplatiti tu eventualnu lovu koju bi bio dobio da (pre)pusti naslov. A gdje je pak ulazak u anale, i na ''vječnu listu''? Nema mi logike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije