Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nogometni kamp

Vrbanović: Crkvi ne bismo platili naknadu za Svetice

02.01.2014., Zagreb - Sportsko rekreacijski centar Svetice. Procelnik zagrebackog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovric i predsjednik HNS-a Davor Suker predstavili su dogovor Grada Zagreba i Hrvatskog nogometnog saveza o gradnji nogometnog centra. Da
20.02.2015.
u 15:27

Alternativna lokacija: Osim Velike Gorice, imamo još četiri ozbiljne ponude, kaže Vrbanović

Iako je do zasjedanja zagrebačke Gradske skupštine i odluke o nogometnom kampu na Sveticama ostalo više od mjesec dana (26. ožujka), "alternativni pravci" pokrenuli su veliku diplomatsku ofenzivu. Svi su, naime, izgledi kako će Grad Zagreb još jednom HNS-u staviti veto na gradnju kampa u Dinamovom susjedstvu.

Velika Gorica javila se prva nudeći spektakularne uvjete za novi nogometni centar; golemo zemljište, izvanrednu lokaciju, spremna je čak i preuzeti plaćanje komunalne naknade. No, u Savezu su još rezervirani prema ovoj ponudi.

Žele čiste račune

– U Gorici se ponašaju vrlo korektno i profesionalno razvijajući kvalitetnu poduzetničku klimu. Ne mogu reći da nas taj projekt ne golica, no nije jedini. Osim Velike Gorice, za lokaciju kampa imamo još četiri ozbiljne ponude i svi će s istim izgledima ući u konkurenciju. Ali, o tome možemo tek 27. ožujka – kazao nam je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

Savez, naime, želi čiste račune s Gradom i čekat će pravorijek Gradske skupštine.

– Nogometni savez u ovom slučaju već je oštećena strana, jer je od prvoga dana učinio sve što je Grad od nas tražio. Prijavili smo se na natječaj, spremni smo investirati, pritom nikome nismo pogodovali niti smo birali izgled projekta. Naš je plan bio oplemeniti sportske sadržaje u gradu, od Svetica napraviti centar sportske izvrsnosti za sljedećih 15 i više godina. Zato je suludo tražiti razloge zašto on tamo ne bi bio – nastavlja Vrbanović.

Neka plati država

HNS se sada, kaže izvršni, drži po strani iščekujući pravorijek Gradske skupštine. Zna se kako Crkva potražuje svoju imovinu i da po zakonu ima pravo na novčanu naknadu ako se ustanovi da joj Svetice i dalje pripadaju.

– Tu bi onda za nas priča završila. Mi ni u jednoj varijanti ne bismo pristali platiti Crkvi tu naknadu, nego bi to trebala preuzeti država, od koje je Grad i kupio Svetice. Tada bismo 27. ožujka sazvali Izvršni odbor i zauzeli stav kamo ćemo usmjeriti sredstva namijenjena gradnji kampa. Trebalo bi nam najviše mjesec dana da se odlučimo za novu lokaciju – dodaje Vrbanović, uz napomenu kako bi se cijela operacija koordinirala s Uefom, čija su sredstva bila namijenjena upravo za projekt na Sveticama.

Usput, u Kući nogometa sprema se pokušaj zatopljivanja prema Hajduku, kojemu se šalje pismeni poziv na zajednički sastanak. Krajnje je vrijeme za potpisivanje primirja i zaokret u odnosima...

>>Velika Gorica već ima idejni projekt novog kampa HNS-a

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije