Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjajni hedberg

Vratio se nakon 7 mjeseci te postao junak za 25 sekundi

28.10.2014., Dom sportova, Zagreb - Kontinentalna hokejaska liga, 23. kolo, KHL Medvescak - HC Sibir Novosibirsk. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
Daniel Kasap/PIXSELL
29.10.2014.
u 21:29

Sjajan je osjećaj zabiti u prvom izlasku nakon sedam mjeseci kazne, kaže Šveđanin

Samo 25 sekundi na ledu bilo je dovoljno Šveđaninu Edwinu Hedbergu da zabije prvi gol za Medveščak i postane heroj pobjede nad Sibirom (2:0). I sve to nakon što je proteklih sedam mjeseci bio suspendiran zbog pada na dopinškom testu (zabranjena supstanca za mršavljenje). Ne samo da nije igrao u to vrijeme, već nije ni trenirao. Trener Shedden čekao je 22 minute da ga pošalje na led u prekjučerašnjoj utakmici, a crnoputi Šveđanin na oduševljenje 5000 navijača u Ledenoj zabio je već u prvoj akciji.

- Sjajan je osjećaj zabiti gol tako rano. Suigrači su mi puno pomogli i bilo je lako igrati. No, još se trebam naviknuti na sustav, trebam ući u ritam - rekao je 20-godišnji Šveđanin rođen u Kolumbiji, te dodao:

Nije ga izdala snaga

- Naravno da mi je bilo neobično igrati nakon tako duge stanke bez utakmica i treninga, ali radio sam individualno za vrijeme suspenzije, tako da sam imao snage. Hedberg je odmah dobio ovacije Ledene.

- Nisam nikad iskusio tako nešto od navijača, super osjećaj – zaključio je Hedberg.

I trener Shedden bio je oduševljen igračem kojem je suspenzija istekla tek prije pet dana.

- Hedbergov gol bio je fenomenalan. Zaista se rijetko viđa da igrač u svojoj prvoj utakmici u ligi, i to u prvoj izmjeni, zabije gol. Svaka mu čast – rekao je Shedden i dodao:

- Zamislite, pa on nije imao suigrača sedam mjeseci, a s nama je trenirao tek dva dana. Prije utakmice sam mu rekao da će dobiti jednu, dvije izmjene i neka bude sretan. No zbog ozljede Trottera malo sam riskirao i dao mu veću minutažu. U svakom slučaju, zavrijedio je povjerenje.

Sjajni Brust na golu

Inače, drugi gol na utakmici, i to u posljednjoj sekundi, zabio je Wright, a sjajan kod medvjeda bio je i Barry Brust, koji je ostao netaknute mreže te je tako na kraju utakmice poklopio gol na led.

Pobjedom se Medveščak probio na 11. mjesto Zapada, ali sa svega dva boda manje.

– Na dobrom smo putu, nastavimo li ovako izborit ćemo doigravanje – zaključio je Shedden.

>>Medveščak pobijedio Sibir, Hedberg zabio u debiju

Komentara 1

FU
FULL
22:50 29.10.2014.

Odličan igrač- odličnog pregleda igre, "nosa" za proigravanje, eksplozivnog starta i trzaja iz mjesta, šteta što nije višlji i snažniji u kilaži bio bi tipičan švedski izdanak hokejaša. Ruski komentator ga je nazvao: "Ekvadorska strijela"! P.S. Općenito (ne vezano za ovaj kompliment) vezano za komentatore; bolje je slušati Ruske komentatore ( uz put se ući i jezik) nego ove naše neznalice koje pojma nemaju o ničem a o stereotipima ne želim niti zboriti ( ne vezano samo za hokej već općenito za sve športove).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije