Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Čondrić

Vratar Astane: Dinamo će sigurno biti prvak ispred Hajduka, a Jakirović me trenirao i sjajan je

Čondrić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/14
20.09.2023.
u 08:00

– Sigurno imamo svoje adute, pokušat ćemo iznenaditi Dinamo. Nezahvalno je razgovarati o tome. Prije prve utakmice u kvalifikacijama za Ligu prvaka stvaralo se ozračje da ćemo pobijediti i da smo došli po prolazak, a vidjeli ste kako smo prošli – rekao je Josip Čondrić

Josip Čondrić, vratar kazahstanske Astane, javio nam se nekoliko sati prije leta u Zagreb, u kojem ga u četvrtak očekuje utakmica prvog kola Konferencijske lige protiv Dinama. Ove dvije momčadi nedavno su se susrele u doigravanju za Ligu prvaka, Dinamo je slavio u obje utakmice.

Što Astana može na popravnom ispitu?

– Nakon 0:4 u Zagrebu i 0:2 u Astani u kvalifikacijama za Ligu prvaka, jasno se vidjelo da nam pristup nije bio dobar. Nadamo se da ćemo u ove dvije utakmice u Konferencijskoj ligi bitno popraviti dojam, biti pametniji i bolji. Dinamo je sve bolji, samo se nadamo nekom njegovu lošem danu – počeo je Josip Čondrić.

U odnosu na utakmice u kvalifikacijama Lige prvaka, Dinamo će biti slabiji. Otišli su Luka Ivanušec, Dominik Livaković i Josip Šutalo.

Neće biti slabiji

– Pitanje je koliko će biti slabiji. Ovaj Dinamo ozbiljna je momčad i sigurno će nadomjestiti igrače koji su otišli. Teško mi je općenito govoriti o stanju u Dinamu jer ne poznajem situaciju iznutra. Zadnjih dana razmišljamo samo o tome kako ćemo izgledati na terenu u četvrtak navečer.

Kakva je bila priprema za ovu utakmicu?

– Sigurno imamo svoje adute, pokušat ćemo iznenaditi Dinamo. Nezahvalno je razgovarati o tome. Prije prve utakmice u kvalifikacijama za Ligu prvaka stvaralo se ozračje da ćemo pobijediti i da smo došli po prolazak, a vidjeli ste kako smo prošli. Sada ćemo probati drukčije, igra se turnir i svaki bod je važan. Najvažnije je da se pokažemo u boljem svjetlu.

Dinamo je, u odnosu na vaše zadnje međusobne susrete, promijenio i trenera, umjesto Igora Bišćana došao je Sergej Jakirović.

– Bilo je puno promjena. Dinamo je napravio neke odlične izlazne transfere. Ako me pitate hoće li nam na ruku ići promjena trenera, nisam baš siguran. Svaki trener donosi nešto svoje i Jakirovićev će se rukopis vrlo dobro prepoznati.

Zna to Čondrić jer ga je Jakirović trenirao u Zrinjskom.

– On me i doveo u Zrinjski. Sjajan je trener, o čemu govore rezultati gdje god je radio. Ima sjajan odnos prema igračima i zna prepoznati tko je dobar. Dosta je sklon davati priliku mladim igračima. On je trener koji zna kako podići momčad. To je pokazao i u Rijeci, koja se, prije njegova dolaska, borila za ostanak. Sa Zrinjskim je izborio Europu. Zasluženo je došao u najbolji hrvatski klub. Želim mu svu sreću u daljnjem radu. Moje razdoblje u Zrinjskom bilo je prekrasno. Rado se sjetim svog doba u Mostaru.

Kakve su vam šanse u skupini s Dinamom, Ballkanijem i Viktorijom Plzen?

– Nadamo se prolasku skupine. I imamo šansu. Dinamo ima najveću vrijednost i najpoznatija je momčad.

Čondrić je svojedobno pregovarao s Dinamom i postojala je opcija da ga plavi angažiraju.

– Tako je. Na kraju sam završio u Istri, u kojoj sam bio dvije godine. Čak su i u tom razdoblju postojali određeni kontakti, no ništa se nije konkretiziralo pa sam na kraju završio u Astani.

Možda se Dinamo jednom i dogodi?

Što Bog da...

– Ne znam, što Bog da...

Za Čondrića će novi dolazak u Zagreb opet biti posebna emocija.

– Veseli me što ću opet vidjeti obitelj i prijatelje. No prvo moramo odraditi posao, odigrati kvalitetnu utakmicu.

Čondrić je u Astani nešto manje od godine dana.

– Ovo je najbolji klub u mojoj karijeri. Grad je odličan, moderan i sve mi se sviđa. Nisam imao poteškoća s prilagodbom, to je možda i moja najveća kvaliteta. Od BiH, Rusije, Kazahstana... Sve brzo lovim, kao kameleon. Ligaška gostovanja malo su problem, 13 utakmica igramo u Astani. Imamo odlične uvjete, baš kao i Kairat, Aktobe. Ordabasy je trenutačno prvoplasirana momčad u kazahstanskoj ligi nakon 21 odigrane utakmice. Situaciju mi je sigurno olakšao i Marin Tomasov, koji je u Kazahstanu već šest godina, čim sam došao, pomogao mi je u svemu. Tu je i Stjepan Lončar. S obzirom na to da su tu još dva Srbina i Crnogorac Tomašević, jaka je balkanska veza. Moji su planovi do daljnjega vezani za Astanu.

Koliko pratite hrvatski nogomet?

– Ne gledam baš utakmice jer nemam vremena, no pogledam sažetke. Žao mi je zbog mog Rudeša. Ali tako se često kretalo. Velika je razlika prve i druge lige. Nadam se da će se uspjeti izvući. I meni je isto tako bilo jedne sezone, bili smo loši u prvom, a onda se probudili u drugom dijelu sezone.

Dinamo je prije vaše utakmice u Zagrebu izgubio od Hajduka. Sada je u mentalnom smislu ozračje u svlačionici modrih puno bolje. Hajdukova se početna prednost vrlo brzo istopila, Dinamo preuzima primat...

– Ne preuzima, već je preuzeo i to će tako na kraju i biti. Imam dojam da je Dinamo najbolja momčad. Polovili je konce i igra sve bolje. Pogledao sam zadnju Hajdukovu utakmicu protiv Gorice.

Kako komentirate Hajdukovu izvedbu s Marinom Tomasovom?

– Ništa posebno. Samo smo razgovarali o tome kako je moguće da su izgubili utakmicu u Gorici i onako primili pogotke u završnici utakmice – zaključio je Čondrić.

 
Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Retro
Retro
17:06 20.09.2023.

Hajduk ima sirovu ambiciju, ali previše su emotivni. Idu po naslov nakon 2-3 povezane pobjede. Uvijek rade ražanj dok je zeko u šumi. Radije rade plan osvajanja titula nego što imaju plan razvoja kluba.

KU
Kujttim
13:31 20.09.2023.

Nakon Čačića i Bišćana, Dinamo se u smislu struke stabilizirao. Nedostajat će im puno Livaković, Ivanušec, Josip Šutalo, ali Dinamo ima pobjednički mentalitet, zato su i vratili Ademija da drži svlačionicu i bude produžena ruka Jakirovića. Dakle, Dinamo ima Ademija koji živi sportski i do sada je osvojio valjda 10 naslova prvaka, a Hajduk ima Livaju koji nije osvojio niti jedan naslov i još k tome ima nekoliko kilograma viška, te živi nesportski i neuredno. Hajduk ima i Leku koji je izgubio konce u svlačionici, te forsira Ođijija koji nema moć. Ne vidim kako Hajduk može osvojiti prvenstvo ako je sve ovo što sam napisao barem približno točno i objektivno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije