Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBUNA VESLAČA

Vozi bicikl do Kumrovca: Hrvatski olimpijski doprvak zbog čudnog razloga trenira u pet ujutro

Damir Martin
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/5
01.07.2019.
u 08:48

I tako se, s obzirom na to da živi u Velikoj Gorici, Damir Martin nekoliko dana dizao u 4.30 da bi se primjereno zagrijao i u 6 bio na vodi

Prilično razočaranim glasom nazvao nas je Srećko Šuk, trener olimpijskog veslačkog doprvaka Damira Martina. A naljutili su ga odgovorni iz gradske uprave koji su dozvolili da se ovog vikenda na Jarunu održava Grand Prix Croatia u jet-skiju.

– Za razliku od njih koji na raspolaganju imaju i 900 kilometara jadranske obale i niz drugih jezera, mi smo osuđeni na Jarun jer ovo je jedina regatna veslačka staza u Hrvatskoj. Kada smo se požalili na to, dobili smo termine za treninge između pet i osam ujutro, a sve to podržava i Državni ured za sport!

I tako se, s obzirom na to da živi u Velikoj Gorici, Damir Martin nekoliko dana dizao u 4.30 da bi se primjereno zagrijao i u 6 bio na vodi.

– Da ne bismo imali problema s ovim najnovijim uzurpatorima Jaruna, Damira sam poslao da vozi bicikl do Kumrovca. Mi to i inače činimo, ali planirano, a ovo je bilo neplanirano i u jeku priprema za treću regatu Svjetskog kupa 12. srpnja u Rotterdamu, i ovo je vrijeme kada moramo što više biti na vodi.

Ritam treninga našim najboljim veslačima, i kajakašima, remete i brojna druga zbivanja na Jarunu. Jedne godine je to bila i “norijada”, drugi put su to ribiči i njihova natjecanja, a svake godine to je In Music festival.

– Evo neki dan Damir je morao prekinuti svoj trening jer mu je valove radio čamac spasilačke službe koji je kontrolirao da nije netko od posjetitelja festivala završio u jezeru. ŠRC Jarun izgrađen je za veslanje i kajak-kanu sport, a sve češće se koristi nenamjenski.

Od veslačke radionice napravljeno je skladište za traktore, jednu našu prostoriju dali su hrvačima... Smeta i odluka o regulaciji prometa pa svi mi kada završimo trening, moramo napraviti krug od šest kilometara što mi, izračunao sam, mjesečno odnese jednu prosječnu plaću – dodao je Šuk. 

>>> Pogledajte što je poručio Filip Hrgović nakon posljednje borbe

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Niškorist
Niškorist
10:12 01.07.2019.

Kumrovec je grad !

Avatar navijač
navijač
09:43 01.07.2019.

Zašto u znak protesta ne vozi do Vukovara? Koji Kumrovec? Nek traži podršku od Habulina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije