Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU AUSTRIJANCIMA

Vori: Bit će teško izboriti drugi krug

Igor Vori, Bertrand Gille
Goran Stanzl
10.01.2010.
u 21:38

Kružni napadač hrvatske rukometne reprezentacije Igor Vori dao je intervju austrijskoj sportskoj web-stranici sportnet.at najavivši pritom skorašnje Europsko prvenstvo.

Deveti EP održat će se od 19. do 31. siječnja u Austriji, a Vori je kroz razgovor za austrijsku internetsku stranicu približio organizatorima natjecanja što rukomet znači za Hrvatsku, te pričao o pomlađenoj reprezentaciji koju vodi izbornik Lino Červar.

- Rukomet je sve, kod nas u Hrvatskoj rukomet je brand. Navijači žive uz reprezentaciju, bodre nas u našim uspjesima i pate u porazima. Naši rezultati im mnogo znače, a mi smo toga svjesni - veli Vori kojeg je autor teksta okarakterizirao vjerojatno najboljim svjetskim pivotom.

Na upit očekuje li jaku podršku sunarodnjaka s tribina za vrijeme Europskog prvenstva, Vori je bio kratak i jasan.

- Da, baš da.

Na taj se odgovor nadovezuje autor teksta koji podsjeća da je i za vrijeme pripremnog turnira za EP, u Bečkom Novom Mjestu na Interwetten kup cijelo vrijeme dvoranom odjekivalo "Hrvatska, Hrvatska!".

- U momčadi sada imamo dosta mladih igrača prepunih entuzijazma, tako da je naš prvi cilj izboriti drugi krug natjecanja. Uvjeren sam da to neće biti lako - kazuje Vori o skupini u kojoj se uz Hrvate nalaze Rusi, Ukrajinci i Norvežani.

- Norveška također ima mladu momčad gladnu uspjeha. Rusi su uvijek jaki, dok o Ukrajincima ne znamo previše. No, najvažnije će biti usredočiti se na našu igru - dodaje Vori koji je na kraju razgovora prozborio koju riječ i o domaćinima turnira.

- Austrijanci ne spadaju u svjetske klase, ali imaju nekolicinu igrača koji dobro igraju u njemačkoj Bundesligi. Također, imat će i prednost domaćeg terena i sigurno neće biti lako igrati protiv njih. Mogu li proći skupinu (igraju protiv Danske, Islanda i Srbije, op.a.)? Grupa je teška, ali zašto ne? - završio je hrvatski pivot HSV-a.

Komentara 1

AR
armando;)
22:07 10.01.2010.

AJMO HRVATSKA!!!!MI HRVATI BRAĆO MILA!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije