Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIOPĆENJE ŠIBENIKA

Vodstvo Hajduka zvalo Šibenčane zbog ponašanja Livaje, poznato i što su im rekli

Hajduk osvojio 32. izdanje Hrvatskog nogometnog kupa
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
26.05.2023.
u 11:51

"Ovim putem vas želimo obavijestiti kako je vodstvo HNK Hajduk tijekom jučerašnjeg dana kontaktiralo vodstvo našeg kluba te se ispričalo i izrazilo žaljenje radi incidenta njihovog kapetana Marka Livaje."

Marko Livaja izazvao je brojne reakcije nakon finala Kupa na Rujevici u kojem je Hajduk s 2:0 svladao Šibenik. O eventualnoj kazni zbog stihova "Freze, traktori i seoski putevi, p***e šibenske, dobit ćete batine", odlučit će disciplinski sudac HNS-a Alan Klakočer, ali ovaj put ona bi mogla biti još teža.

A sada su se službenim priopćenjem oglasili iz Šibenika te poručili sljedeće:

"HNK Šibenik ovim putem oštro osuđuje incident igrača i kapetana HNK Hajduka Marka Livaje koji je po završetku finalne utakmice SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa odigrane u Rijeci ovu srijedu 24.svibnja 2023. na stadion HNK Rijeke putem megafona poveo navijanje prema navijačkoj skupini HNK Hajduka izrazito neprimjerenog sadržaja i konotacije koja niti u jednom slučaju nije u duhu sportskog navijanja.

Ovim putem vas želimo obavijestiti kako je vodstvo HNK Hajduk tijekom jučerašnjeg dana kontaktiralo vodstvo našeg kluba te se ispričalo i izrazilo žaljenje radi incidenta njihovog kapetana Marka Livaje."

Oglasio se i član uprave Šibenika Željko Karajica.

- Šibenik i Split dva su dalmatinska grada koja bi se trebali držati zajedno i predstavljati zajedničkom sinergijom snagu nogometne Dalmacije. Nadam se kako ćemo u budućnosti imati priliku raditi na poboljšanju odnosa naših navijača, kao i navijačkih odnosa generalno, te da ćemo u fokus staviti nogometnu igru, rezultate i uspjehe na terenu. Stava sam kako svi profesionalni sportaši trebaju biti primjer navijačima i svakodnevno se zalagati u borbi protiv diskriminacije i omalovažavanja po bilo kojoj osnovi - rekao je Karajica.

Ključne riječi

Komentara 2

KI
KikirikiMiki
00:21 27.05.2023.

Za ovako nesportsko ponasanje , pogotovo od kapetana, kakav taj prgavac uzor mladima. Da Dalic ima hrabrosti izbacio bih ga iz reprezentacije.

DM
drazen.muhvic
12:48 26.05.2023.

Kakva je to Hajdukova isprika u kojoj se ne optužuje nekoga drugoga za izazivanje reakcije? To nije u duhu Kodeksa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije