Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u Engleskoj

Vlasnik Leicestera bio je u helikopteru koji se srušio: 'Vidio sam osoblje u suzama'

Pao helikopter u kojem je bio vlasnik Leicestera
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
Autori: Hina, Vecernji list
28.10.2018.
u 07:23

Navodno je helikopter bez problema uzletio s terena igrališta i u početku letio iznad njega, prije nego je pao i pritom se zapalio

U helikopteru koji se u subotu navečer srušio nakon utakmice Leicestera i West Hama bio je i vlasnik Leicestera Vichai Srivaddhanaprabha, potvrdili su prvo engleski Mirror nešto kasnije i Daily Mail.  Helikopter se odmah nakon polijetanja srušio u obližnji park, nedaleko stadiona Leicestera i potom zapalio.

Na mjestu nesreće odmah su bila kola hitne pomoći i policija, a pojedini su engleski mediji istaknuli da je u helikopteru bilo šest osoba.

Kompanija King Power čiji je Srivaddhanaprabha bio vlasnik, potvrdila je da je on bio u helikopteru te da će uskoro objaviti priopćenje.

Vichai Srivaddhanaprabha bio je u helikopteru kada se srušio, rekao je izvor blizak obitelji BBC-u.  Jedan je svjedok rekao da je igrač Leicestera Kasper Schmeichel istrčao sa stadiona prema mjestu nesreće.

- Vidio sam osoblje u suzama - rekao je BBC-jev nogometni komentator Ian Stringer. "Ovo je čvrsto povezan nogometni klub. Ljudi vole tog tipa..." rekao je.

U ranim jutarnjim satima u nedjelju, pomoćnik glavne vatrogasne postrojbe  Andrew Brodie na Twitteru je objavio da je upravo napustio sastanak u policiji. Opisao je nesreću kao tragičan događaj, dodajući: "Nemojte nagađati o uzroku ili tko bi mogao biti uključen u ovaj događaj. Razmislite o obitelji, prijateljima..."

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Letjelica kojom je tajlandski milijarder uvijek dolazio i odlazio s utakmica svog kluba brzo je nestala  u plamenu. 

U prijenosu uživo par trenutaka prije pada snimljena je letjelica.

Navodno je helikopter bez problema uzletio s terena igrališta i u početku letio iznad njega, prije nego je pao i pritom se zapalio. Svjedoci spominju problem sa stražnjm rotorom na helikopteru. Letjelica se u trenu pretvorila u buktinju. 

Potpredsjednik lisica Aiyawatt 'Top' Srivaddanaprabha i sportski direktor kluba John Rudkin navodno nisu bili u helikopteru.

Šezdesetogodišnji Srivaddhanaprabha pomogao je Leicesteru da se vrati u vrh engleskog nogometa, a uz njegovo vodstvo klub je 2016. osvojio prvu titulu u Premier ligi.

Komentara 12

DU
Deleted user
07:47 28.10.2018.

Helikopter je letio prije nego je pao??? Prva rečenica je za Pulitzerovu nagradu! Meni nikada nebi palo na pamet da letjelice normalno polete i lete prije nego što padnu. Ja sam uvijek mislio da ih netko ispali iz praćke ili baci kao kuglu s ramena!

Avatar rubinet
rubinet
08:12 28.10.2018.

Zrakomlati su korisni i praktični,ali i pogibeljni ako nešto pođe po zlu.

DI
didajoza
08:56 28.10.2018.

Koji je to izvjestitelj? Tragedija u kojoj putnici nisu bitni. Piše o svemu osim o osobama koje su u helikopteru dali su živi dali su odvedeni u bolnicu ali sve nebitno u nesreći detaljno opisuj. Svaka čast izvjestitelju!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije