Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO Marijan Vlak doveo Dinamo do jesenskog naslova

Vlak ima skripte za proljeće

07.12.2008.
u 22:32

Dinamo je prije dva tjedna nakon porođajnih muka srušio Zadar, Branko Ivanković je rekao da je to bilo dobro, a Zdravko Mamić je pobjegao sa stadiona. U ruku je uzeo mobitel i tražio savjet prijatelja.

- Ivanković je potrošio sve kredite, ja ga više ne mogu čekati. Izgubit ću prvenstvo - jadao se Dinamov izvršni dopredsjednik.

Bolji od Profesora
Može li Vlak? Bilo je to pitanje svih pitanja u predvečerje Spartaka. I noć bez sna, noć u kojoj je trebalo odlučiti. Iako je deset dana prije u neformalnom razgovoru rekao:

Zoran Mamić: Trenera nećemo mijenjati


Dinamov sportski direktor Zoran Mamić rekao je nakon susreta da je status Marijana Vlaka neupitan.
- Trener uživa našu podršku - rekao je.
Dakle, Vlak će voditi momčad i na proljeće?
- Da. A u momčadi će biti nekih promjena. No, možda ne tako puno kao što se nagađa. Moram naglasiti da većina igrača koje imamo jesenas nije pružila ni 50 posto svojih mogućnosti - zaključio je Zoran Mamić. (pj)

- Vlak je bolji trener od Ivankovića, ali vi novinari, koji ste toliko važni, uvijek ste protiv Vlaka. On vam nije zanimljiv - rekako je Zdravko.

Na kraju je rekao - Vlak! Imao je dva tjedna, dva tjedna u kojima je Mamić vjerovao u čudo. U proljeće u Europi. Realnost je nudila ipak - dva poraza.

I jasnu sliku da ovaj Dinamo nije zavrijedio šesnaestinu finala Uefina kupa. Valjda je Mamić shvatio da 1. prosinca 2008. nema momčad koju želi imati 1. lipnja 2009. kada su euroambicije u pitanju. No važnije, daleko važnije su bile dvije kušnje u HNL-u. Varteks i Zagreb, šest bodova u danima kada su svi počeli puhati “u bila jedra”, bile su imperativ.@linkbox@

Mamić je dao Marijanu Vlaku “wild card” na 180 minuta. I vjerovao u ono - Vlak je bolji trener od Ivankovića. I to je neki novi Vlak, više TŽV no Marjan i pokazao. Pokazao je u nedjelju u pustoj Maksimirskoj šumi...

Iskusniji i hrabriji
Prvi put su plavi ove sezone promijenili sustav igre i odigrali najbolje (drugo) poluvrijeme ove sezone. Bilo je u toj igri puno više agresije i smisla, na koju Luka Pavlović nije znao pronaći odgovor.

Vlak je u subotu rekao kako su njegove skripte za proljeće spremne. Da zna kojim bi se igračima zahvalio, da zna što treba Dinamu u 2009.! Mamić ima simpatiju prema Vlaku, ali je ipak bio suzdržan posljednjih dana. Vlak je pak pokazao da je iskusniji, hrabriji i što je najvažnije, čvršći no što je to bio za prošlih mandata u Dinamu. I zato je zaslužio klupu. Ostala je srijeda i dvoboj sa Zagorom, i plavi zastor se spušta. Na kraju godine u kojoj su svi u Maksimirskoj 128. shvatili da je prošla “zlatna era”, da Dinamo više ne tutnji HNL-om, da je daleko od pristojne europske momčadi.

Derbi sve određuje
U predvečerje ulaska u godinu recesije Dinamo još uvijek ima financijske zalihe u kojima se može formirati solidna momčad. Za to trener i sportski direktor moraju biti u top formi. Jer, ovogodišnja su iskustva valjda bila dovoljna. Prvi nastup u 2009. nudi derbi s Hajdukom u Splitu. Utakmica koja će usmjeriti godinu. Godinu u kojoj će Dinamo morati biti bolji da bi na kraju slavio. Biti na tragu jednog dobrog djela sinoćnje utakmice u Maksimiru.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije