Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI DERBIJA

Više ne žele šutjeti: Dinamo se očito prepoznao u našemu podizanju glasa

Ivan Meštrović
Foto: Davor Javorović/Pixsell
15.02.2020.
u 08:43

– Svim našim suparnicima koji su oštećeni u utakmicama s NK Osijek ovim se putem ispričavam - kazao je predsjednik Osijeka Ivan Meštrović

Predigra derbija kola Hrvatske lige Osijek Dinamo (nedjelja, 15 sati) odvila se u dva klupska TV studija, gdje su si marljivi Dinamovi i Osijekovi televizijski montažeri dali truda i montirali videomaterijale kojima su se klubovi međusobno podbadali snimkama sudačkih spornih prosudbi.

Dinamo je videoklipićem dokumentirao kako Osijek nije oštećen protiv Intera u prošlome kolu, na što je NK Osijek prikazao niz sudačkih gafova iz prošlih sezona koji su išli u Dinamovu korist. Je li vam uoči sraza s plavima bio potreban taj rat videima, što ste njime uopće željeli postići, pitali smo predsjednika NK Osijek Ivana Meštrovića.

– Riječ “rat” za nas ne postoji, naročito ne u kontekstu odnosa s bilo kojim klubom u Hrvatskoj. Nama u Osijeku rat je ostao u lošem sjećanju, on je za nas završio 1992. godine i jedini rat kojemu možemo govoriti onaj je na sportskom terenu – počeo je Meštrović pa nastavio:

Nismo željeli provocirati

– Nismo željeli provocirati Dinamo, ali Dinamo se očito prepoznao u našemu podizanju glasa protiv nekih stvari koji se njima ne događaju, a događaju se našemu klubu. Jedna od tih stvari je slučaj Lopa u prošlome kolu.

Nisu li se sucima protekle jeseni potkrale pogreške i na štetu Osijekovih suparnika u Hrvatskoj ligi, primjerice Gorici u Gradskome vrtu?

– Svim našim suparnicima koji su oštećeni u utakmicama s NK Osijek ovim se putem ispričavam. A ja ću ubuduće zatražiti, čak statutarnim putem, načine kojima bismo namirili štetu klubovima koji protiv nas bodovno oštećeni – uzvraća Meštrović.

Sada kada je uveden VAR malo je vjerojatno da će se to dogoditi?

– VAR je uveden, ali je i dalje ostalo slobodno sudačko uvjerenje. Naime, VAR nije čudotvoran, na što upozoravaju i čelnici brojnih europskih klubova, čija su mišljenja o VAR-u podijeljena. VAR ipak do kraja ne definira nepravdu na travnjaku – naglašava.

Mi, nastavlja mladi čelnik prvoligaša s Drave, više nećemo šutjeti.

– Očekujem da će i drugi hrvatski prvoligaši dignuti svoj glas protiv nepravde. Osijek je i ovim istupom pokazao da je klub broj 1 u Hrvatskoj po slobodi mišljenja, govora i po neovisnosti – tvrdi Meštrović.

Jeste li vi naredili izradu videa sudačkih pogrešaka u Dinamovu korist?

– NK Osijek nije JNA, klub u kojemu se izdaju naredbe. Naš video nastao je samo na podražaj iz Dinama i sve to smatram šaljivim. I stavljam u kontekst hibridnoga ratovanja, nečega sasvim normalnoga u 21. stoljeću, u vrijeme digitalizacije, nečega čime ničiji ugled nije narušen.

Ja se slatko smijem dok o tome pričam te pozivam i druge hrvatske klubove da budu u trendu i postavljaju što češće svoje videa, da ih gledamo u slobodno vrijeme i zabavimo se – nastavlja Meštrović.

Hoće li ovaj hibridni rat podignuti tenzije, elektricitet između Osijeka i Dinama uoči sutrašnjega derbija?

– Svaki pozitivni naboj dobrodošao je, sve dok on ne prelazi u visoki napon. Mi nismo željeli nikoga provocirati, između nas i Dinama nema nikakve zle krvi. Nogomet je samo sport – zaključio je Meštrović.

Bez komentara o sucima

Dinamov pak trener Nenad Bjelica, rođeni Osječanin, nije se želio upuštati u polemiku sa svojim nekadašnjim klubom.

– Otkako sam u Dinamu, a i nekoliko godina prije toga, nisam komentirao suce. Komentirao sam VAR, i u Poljskoj i u Hrvatskoj, ali to nema veze sa sucima, koje nisam komentirao ni u ligi, ni u kupu, ni u Europi, pa tako neću ni ubuduće – kazao je Bjelica.

Ovo prepucavanje Osijeka i Dinama s videomaterijalima i pogreškama sudaca možda je mali psihološki rat pred nedjeljni derbi?

– Vidjet ćemo kako će se to odraziti na travnjaku. Generalno, svaki čovjek u svom životu treba odgovarati za sebe i svoje postupke, a ne krivnju tražiti u nekome drugome. Moj je savjet da treba vjerovati u dobro i preuzeti odgovornost na sebe – dodao je Nenad Bjelica.

Otkad je na klupi plavih, vodio je ukupno sedam utakmica protiv Osijeka, jednu u Kupu i šest u prvenstvu. Ima pet pobjeda te po jedan remi i poraz-

Ključne riječi

Komentara 2

HR
Hrabraja
12:53 15.02.2020.

Bolje da se okrenu svojim rezultatima, izboru igrača i izboru stručnog stožera na kumovskim, a ne stručnim temeljima. Rijeka se isto borila protiv Dinama i osvojila prvenstvo. Samo kukavice prebacuju odgovornost.

CR
CroMarijo
15:46 15.02.2020.

Ovaj nezna šta priča mlati bez veze ,ispričava se , vratit će ako su imali sudačke koristi , (neznam kako )nema rata bla bla bla .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije