Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FAK ČETVRTI

Veliko slavlje Slovenije! Tina Maze osvojila drugo zlato u Sočiju!

Tina Maze
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/11
18.02.2014.
u 11:40

Unatoč velikom zaostatku, Vanessi treba odati priznanje jer je uspjela završiti vožnju što nije uspjelo napraviti čak 16 skijašica

Tina Maze osvojila je svoje drugo zlato na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Nakon što je prije nekoliko dana podijelila prvo mjesto u spustu, slovenska skijašica danas je slavila i u veleslalomu. Austrijanka Anna Fenninger zaostala je samo sedam stotinki i zauzela drugu poziciju. Broncu je osvojila Njemica Viktoria Rebensburg.

Maze je bila vodeća i nakon prve vožnje, a uspjela je zadržati vodstvo i u drugoj pa tako Slovenija ima novi razlog za slavlje. Ukupno im je to šesta medalja, imaju dva zlata, jedno srebro i tri bronce.

A u današnjem veleslalomu nastupale su i dvije hrvatske skijašice – Andrea Komšić i Sofija Novoselić. Zauzele su 38. i 39. mjesto, a zaostale su više od šest sekundi.

Posebno zanimanje izazvao je nastup Vanesse Mae, svjetski poznate violinistice, koja je nastupom na ZOI ispunila svoj dugogodišnji san. Ona je nastupala pod očevim prezimenom Vanakorn i zauzela je posljednje, 74. mjesto, a u cilj je ušla sa zaostatkom od 26,98 sekundi. Unatoč velikom zaostatku, Vanessi treba odati priznanje jer je uspjela završiti vožnju, što nije uspjelo napraviti čak 16 skijašica.

Tako je postala druga tajlandska olimpijka u povijesti Zimskih olimpijskih igara.

Fak četvrti

U utrci biatlonaca na 15 kilometara u disciplini masovni start Jakov Fak, Hrvat koji nastupa za Sloveniju, osvojio je četvrto mjesto. Zlato je uzeo Norvežnain Svendsen, srebro Francuz Fourcade, a broncu Čeh Moravec.

>>'Soči je sramota i propast skijanja!'

Komentara 53

Avatar bosanac1951
bosanac1951
11:58 18.02.2014.

Čestitam Tina Maze.

JU
juma
12:05 18.02.2014.

Bravo za Tinu. Što se tiče naših, očito je kako nam je skijanje na umoru. Šest sekundi zaostatka je stvarno previše. Šteta što nismo bolje iskoristili ovih desetak i nešto godina kada su naši skijaši i skijašice zahvaljujući Kostelićima imali od koga učiti.

BR
BratCroat
12:19 18.02.2014.

Bravo Tina, bravo Slovenija. Slovenski hokejaši idu u četvrtfinale gje ih čeka Švedska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije