Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ JEDNA SENZACIJA

Ivici ponovno autsajder uzeo zlato: Iznenadio sam i sam sebe

Sandro Viletta
Foto: Reuters (Ilustracija)
15.02.2014.
u 08:54

– Sam sam sebe iznenadio, o pobjedi nisam ni razmišljao, sanjao sam možda tek o tome da se popnem na postolje. U šoku sam – rekao je Viletta.

Ligety, Miller, Razzoli i Viletta. To je četvorka asova koju će Ivica Kostelić sanjati do kraja života. Vjerovao je da će “pik” koji ima na kacigi biti njegov as...

To društvo mu je, u četiri navrata, pred nosom odnijelo zlatnu medalju. Najvažnije, svi su, osim Bodea, bili u tom trenutku potpuni autsajderi. Najprije Ted Ligety (Ivica +0.53) u superkombinaciji u Sestriereu. Amerikanac je dotad bio anonimac, a godinama poslije nije uspio osvojiti disciplinu u kojoj je Ivica vladao u Svjetskom kupu, točnije, sve do prošlog mjeseca.

 Bode Miller odnio je zlato u kombinaciji u Whistleru (Ivica +0.33), a nakon toga u toj disciplini potpuno podbacio. Razzoli je zasjao u Zagrebu i Whistleru (Ivica +0.16) te zatim posve nestao. Ovaj put zlato je osvojio skijaš koji ima jednu pobjedu (!), ali u superveleslalomu, i samo je jednom u karijeri stajao na postolju.

– Sam sam sebe iznenadio, o pobjedi nisam ni razmišljao, sanjao sam možda tek o tome da se popnem na postolje. U šoku sam – rekao je Viletta.

Šokirani su i svi ostali.

>>Kombinacija je najteža disciplina, a Austrijanci je podcjenjuju jer nisu dobri u njoj

>>Ivica Kostelić osvojio je srebrnu olimpijsku medalju!

Komentara 17

DJ
djemi
09:36 15.02.2014.

Shvaćate li da danas 15.2. nakon pola Zimske Olimpijade Ivica Kostelić sam ima onoliko medalja kao čitava Finska?

L0
luena 01
09:31 15.02.2014.

Opet jedan novinar koji je u soku,mi nismo... Ako uzmemo u obzir da su Ivici 34 godine i da nije najboljeg zdravlja(koljena -ledja)srebro je za nas i njega veliko priznanje... Sandro Villeta je 28 godina i specijaliziran na Super G - Ivica je Allrounder u svim skijaskim kombinacijama... Treba biti malo makar malo objektivniji kad se kritizira... Ajmo novinar(i ) na skije pa pokazite sto vi mozete i sta bi vi osvojil U SuperGi-u .jednoj od najtezih skijaskih kominacija.. Gdje su njem.slov .fran.austr.na ovim ZOI u Super Gi-u...?

DI
Dupin iz Kupe kod Siska
09:26 15.02.2014.

Asova, as, kaciga, autsajderi... Trebali bi se dogovoriti mi u Hrvatskoj, ali i u BiH, da jedna strana ne komentira drugu stranu, jer je to u pravilu uvredljiv tekst. Zašto podmetanja!? O tome ne treba trošiti energiju. Što se tičeče mog Ivice, on je za mene osvojio zlato!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije