Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bravo, majstore!

Ivica Kostelić osvojio je srebrnu olimpijsku medalju!

Ivica Kostelić, ZOI Soči
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/7
14.02.2014.
u 13:39

Sandro Villeta junak je dana. Švicarski skijaš odvozio je savršeno i zasluženo osvojio zlatnu medalju

Ivica Kostelić ostvario je još jedan veliki uspjeh hrvatskog skijanja i hrvatskog sporta uopće. Na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju osvojio je srebrnu medalju u superkombinaciji.

U ranu zoru vozio se spust u kojem je zauzeo sedmo mjesto, sa 93 stotinke zaostatka za vodećim Jansrudom. S obzirom na to da su glavni favoriti bili iza njega, a slalomsku stazu postavljao Ante Kostelić, kladionice su ga proglasile favoritom za zlato uoči druge vožnje.

– Staza je zahtjevna, neće je svatko moći završiti. Napravljena je tako da se ne može voziti neodgovorno – rekao je tada Ante Kostelić.

I, zaista, staza je bila upravo takva, vrlo selektivna pa su svi oni koji su divljali na kraju i ispali iz utrke. Ivica je dobro odvozio slalom, imao treće vrijeme, ali Sandro Viletta junak je dana. Švicarski skijaš odvozio je savršeno i zasluženo osvojio zlatnu medalju.

Ivica je za njim zaostao 34 stotinke, a trećeplasirani Innerhofer 47 stotinki. Spomenimo da Villeta u karijeri ima samo jednu pobjedu i to u Super G-ju.

A odličan je bio i Natko Zrnčić-Dim koji je u konačnici zauzeo deseto mjesto.

Ivica Kostelić zaista ima razloga za slavlje. Siječanjska forma nije dala naslutiti da će na Zimskim olimpijskim igrama ponovno slaviti osvajanje medalje. Ali Profesor je ponovno uspio. Osvojio je svoje treće olimpijsko srebro u (super)kombinaciji, četvrto ukupno!

Rezultati:

1. Sandro Viletta (Švi) 2:45.20
2. IVICA KOSTELIĆ (HRV) +0.34
3. Christof Innerhofer (Ita) +0.47
4. Kjetil Jansrud (Nor) +1.06
5. Adam Žampa (Svk) +1.14
6. Bode Miller (SAD) +1.40
7. Ondrej Bank (Češ) +1.64
8. Carlo Janka (Švi) +1.68
8. Aksel Lund Svindal (Nor) +1.68
10. NATKO ZRNČIĆ-DIM (HRV) +1.86

 

Prva vožnja

Danas se na Zimskim olimpijskim igrama vozi superkombinacija za skijaše, a Ivica Kostelić odlično je odradio spust! Sa zaostatkom od 93 stotinke za vodećim Kjetilom Jansrudom nalazi se na sedmom mjestu! No, Ivica je puno bolji u slalomu od svih šest skijaša koji su spust odvozili brže od njega. Njegovi glavni konkurenti za zlatnu medalju nalaze se iza njega.

Bode Miller nakon spusta zaostaje sekundu i 43 stotinke za Jansrudom, dok Ted Ligety ima sekundu sporije vrijeme od Ivice. Pinturault je bio prilično spor danas, nalazi se 1,51 sekundu iza Ivice!

– Bila je ovo dobra vožnja. I na treninzima sam proteklih dana dobro vozio, a cilj mi je na današnjem spustu biti još bolji. U tome sam uspio, a sada se treba samo koncentrirati – rekao je Kostelić nakon utrke.

A dobar je bio i Natko Zrnčić-Dim koji je zaostao dvije sekunde i dvije stotinke za vodećim Jansrudom. Slalomska vožnja na rasporedu je u 12.30 sati, a u prilog našim skijašima ide i činjenica da tu vožnju postavlja Ante Kostelić.

Rezultati spusta:

1. Jansrud 1:53.24, 2. Bank +0.14, 3. Mayer +0.37, 4. Kilde +0.61, 5. Franz +0.69, 6. Svindal +0.70, 7. IVICA KOSTELIĆ +0.93, 8. Innerhofer +1.06, 9. Janka +1.18, 10. Paris +1.22, 10. Feuz +1.22... 19. ZRNČIĆ-DIM +2.02

>> Od rasklimane Lade do desetog olimpijskog odličja u obiteljskoj vitrini

Komentara 79

IB
Ivan Basar
13:28 14.02.2014.

Kosteliću, ti nisi jedini koji se danas veseli, mi se svi veselimo. Hvala

RI
Ringo
08:32 14.02.2014.

Odlična vožnja, gledao sam uživo. Držim fige našima, ali ovaj presing u medijima u vezi medalja ide mi na živce. Neka oni odskijaju najbolje što mogu, pa što bude.

DU
Deleted user
12:52 14.02.2014.

Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije