Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAGAN DŽAJIĆ

Vidić se za Srbijanski savez bori s čovjekom kojeg je branio na sudu, pomilovao ga predsjednik

Beograd: Dragan Džaji?, predsjednik nogometnog kluba Crvena zvezda
Foto: Boris Scitar/Vecernji list
1/3
21.02.2023.
u 09:39

Džajić je svojevremeno optužen za korupciju i pronevjeru, no tadašnji prvi čovjek Srbije Tomislav Nikolić okončao je postupke protiv njega. Bio je uključen i u proces zajedno s Nemanjom Vidićem, svojim današnjim protukandidatom za predsjednika Srbijanskog nogometnog saveza, u kojem su obojica oslobođeni.

Legendarni srpski nogometaš Nemanja Vidić će se za mjesto predsjednika Srbijanskog nogometnog saveza boriti s Draganom Džajićem (76), nekadašnjim reprezentativcem Jugoslavije i dugogodišnjim članom Crvene zvezde, u kojoj je danas počasni predsjednik. Po završetku karijere u 33. godini, odlučio je ostati u nogometu pa u klubu prvo obnašao funkciju tehničkog direktora. 

Džajić 1998. postaje predsjednik Crvene zvezde, ali 2004. godine odstupa s mjesta zbog zdravstvenih problema. Zbog optužbi za korupciju, 2011. počinje suđenje u kojem ga se tereti za prevaru prilikom prodaje igrača, prvenstveno svojeg današnjeg protukandidata Nemanje Vidića, koji je stao u njegovu obranu. Protiv obojice su optužnice odbačene. 

Prije toga je, pak, uhićen zbog nezakonite pronevjere 6,2 milijuna eura od transfera Gorana Drulića u Real Zaragozu. Zanimljivo je da ga je u studenom 2012. tadašnji predsjednik Srbije Tomislav Nikolić odlučio pomilovati, čime su okončani svi sudski postupci protiv Džajića.

Samo mjesec dana kasnije, Crvena zvezda ponovno ga bira za predsjednika kluba. Sada, dakle, želi postati predsjednik Srbijanskog saveza, u kojem navodno vlada rasulo. Orlovi nisu mnogo pokazali na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a želja Vidića i Džajića je, jasno, da se to u skoroj budućnosti promijeni...

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije