Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORT NEDJELJOM

VIDEO Štimac žestoko o Hajduku: Jakobušić je populist, a upravlja se socijalistički - bez odgovornosti

Foto: Sport nedjeljom
1/3
22.01.2022.
u 17:36

- Jedini od predsjednika u mandatu ovog modela upravljanja dobio je odriješene ruke da radi onako kako on misli.

Igor Štimac gostovao je u emisiji Sport nedjeljom i dao podosta žestoke komentare na način kako se vodi Hajduk. Usput je kritizirao poteze uprave, ali i udruge Naš Hajduk.

- Kompletna udruga Naš Hajduk su lijevo orijentirani momci koji su ortodoksni SDP-ovci ili simpatizeri, bivši članovi SDP-a ili "antife", tako da nemaju apsolutno nikakve dodirne točke s HDZ-om. A i sam model upravljanja je evidentno socijalistički, odlučivanje imaju oni koji na kraju nisu odgovorni. Ali u odnosu s Torcidom, to su dva odvojena bića. Izvorno, oni koji su vodili Torcidu osnovali su Naš Hajduk s plemenitim ciljem, ali tijekom godina, pogotovo nakon Žanove smrti, to je otišlo u drugu krajnost, u drugi ekstrem - kazao je Štimac pa dodao da je u početku podržavao ovaj model upravljanja:

- Svi smo, nismo vidjeli ništa loše u tome. Dao sam podršku, ali sam bio skeptik jer znam da u takvom načinu upravljanja i odlučivanja nema odgovornih. Dakle, to je masovno odlučivanje u kojem se oni pojedinci koji donose bitne odluke sakriju iza mase. Ako nešto ide loše, nisu oni odgovorni, odgovorna je masa. Kao i kad netko iz mase baci bengalku, tko je odgovoran i tko plaća posljedice? Hajduk. Tako će biti i u ovom slučaju.

 

Za predsjednika Lukšu Jakobušića tvrdi da je populist...

-  Ne poznajem ga. U nekoliko riječi, moj dojam: populist, ali blagoslovljen. Jedini od predsjednika u mandatu ovog modela upravljanja dobio je odriješene ruke da radi onako kako on misli. Od onih koji biraju članove Nadzornog odbora, to su pojedinci koji vode udrugu Naš Hajduk. Kratko je u klubu, a već je promijenio tri trenera. I išao je u zaduživanje kod privatnih lica - kritizira aktualni izbornik Indije i nastavlja:

-  Oni će braniti to na sve moguće načine, ali isto je tako pitanje dana, kao što se uvijek događalo... Bilo je onih koji su mislili da su nedodirljivi, pa je jedan dan pokucao Uskok na vrata: "Ajmo, otvorite papire, knjige, idemo vidjeti gdje su krivci". Doći će i trenutak kad će, pošto u nas pravosuđe, država i sudstvo ide ciljano na nekog, nekome pasti na pamet da se ciljano ide na one koji su ovo napravili ovdje.

19.12.2021., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 20. kolo, HNK Hajduk - NK Osijek. Navijaci Hajduka, Torcida Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

U pozitivnijem tonu je govorio o šansama Hajduka na kraju prvenstva. Vjeruje da može osvojiti titulu, prvu nakon 2005., kad je upravo Štimac bio trener.

- Hajduk je u zadnjim izravnim okršajima s Rijekom i Dinamom pokazao iznimnu kvalitetu, ali je naletio na Dinamo koji je bio u najlošijem trenutku u proteklih pet, šest godina. Treba očekivati da će taj Dinamo biti puno jači u nastavku natjecanja i konsolidiraniji. Isto tako, da će Rijeka i Osijek dići razinu koliko mogu u nastojanju da ostvare što više bodova. Bit će puno teže na proljeće. Naravno, Hajdukova je prednost masovna podrška na tribnama, ali koja zna biti i uteg.

Emisija će se emitirati u nedjelju 23. siječnja od 13:30 na Sportskoj televiziji.

Komentara 13

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
19:33 22.01.2022.

Titina dica

KL
Klavocin
09:02 23.01.2022.

Ma sve je to istina ali štima bi se odmah vratio u tu kaljužu da ga pozovu

KL
Klavocin
10:28 23.01.2022.

Jadan hajduk kad ga on komentira, nikad ne bi bio igrač da mu tata nije bio direktor hepa, iza njega samo afere, kladionice, sukobi, nikakvi rezultati kao trener, pa kad je ajduk bio prvi on je vodio klub zadnja 3 ili 4 kola, a sam je rekao da ni nebu bili prvi da u tunelu nije dao trisku sucu da ne bi bili prvaci. Ovo kaj on priča znaju ptice na grani, izmišlja toplu vodu, pa klub vodi šaka jada a sad su se digli jer se promijenio savez, a da smo normalna zemlja bili bi izbačeni iz lige, v samo zbog onog kad nisu htjeli igrat u Maksimiru bez torcide. Stalno ih je gurala i gura ih politika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije