Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOĆ KULTURE

VIDEO Srpsko kolo bilo je glavna atrakcija večeri u SAD-u. Jokić sa zastavom izazvao euforiju

Screenshot Twitter
23.03.2023.
u 14:34

Jokić je neočekivano imao domaću atmosferu u Washingtonu. NBA je kao iznenađenje jednoj od najvećih zvijezda priredio Noć srpske kulture u SAD-u

Veselo je bilo sinoć u glavnom američkom gradu Washingtonu na utakmici NBA lige između domaćih Wizardsa i gostujućih Denver Nuggetsa. Srpski košarkaški as Nikola Jokić, aktualni i dvostruki uzastopni MVP najjače lige, briljirao je u pobjedi Denvera kod Washingtona (118:104) s 31 košem, 12 skokova i 7 asistencija te je tako srušio Luku Dončića koji je do sada bio vodeći prema statističkim podacima.

Jokić je potpuno neočekivano imao domaću atmosferu i u glavnom gradu SAD-a. NBA je kao iznenađenje jednoj od najvećih zvijezda priredio Noć srpske kulture u Washingtonu. Tamošnji Srpski kulturni centar priredio je kulturno-umjetnički program na oduševljenje brojnih lokalnih Srba, koji su u dvoranu došli kako bi pozdravili njihovog idola Jokića.

Plesali su srpsko kolo, koje je na terenu prije utakmice i za vrijeme poluvremena izvela folklorna skupina čiji su članovi nosili opanke i šajkače, a solistica je pjevala 'Ovo je Srbija'.

Cijeli događaj oduševio je Jokića, koji je nakon sjajne partije priznao da nije znao što će ga dočekati u Washingtonu:

- Nisam ovo očekivao, ali mi je drago. Bilo je puno srpskih zastava i srpskog jezika, tako da sam sretan.

Presretni su bili i brojni srpski navijači na tribinama kada ih je nakon utakmice Jokić došao pozdraviti u društvu Marka Đurića, ambasadora Srbije u SAD-u, nosili su veliku srpsku zastavu.

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
14:41 23.03.2023.

Nisam ništa drugo osim usklika "Ovo je Srbija" ni očekivao. S

Avatar Balcanicus
Balcanicus
16:23 23.03.2023.

Do Tokija :) Drago mi je da je ovo objavljeno, možda neko napravi nešto slično za promidžbu Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije