Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROŠLO 11 GODINA

VIDEO Sjećate li se ovog? Šok i nevjerica u Zagrebu, a delirij u Beogradu

Petar Glebov/PIXSELL
25.04.2021.
u 19:52

Taj koš ušao je u povijest. ESPN, najveća sportska televizijska kuća u SAD-u, uvrstila ga je među deset najnevjerojatnijih završnica u povijesti sporta.

Prošlo je 11 godina prošlo je od čuvenog finala regionalne košarkaške lige i još čuvenijeg koša Dušana Kecmana.

Tog 25. travnja 2010. u zagrebačkoj Areni, u finalu ABA lige sastala su se dva nekadašnja prvaka Europe, Cibona i beogradski Partizan, a utakmicu je u produžetku odlučio šut preko čitavog terena.

Ostalo je 0,6 sekundi do kraja kada je Kecman primio loptu u ruke, a u trenutku kada ju je šutnuo prema košu, ostala je svega desetinka sekunde. Cibona je vodila 74:72.

25.04.2010. Arena, Zagreb - Kosarkaski spektakl Final 4 NLB lige, finale Cibona - Partizan.Aleksandar Rasic, Dusan Kecman i Jan Vesely. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Te godine Cibonu je predvodio Bojan Bogdanović koji već nekoliko godina odlično igra u NBA ligi i koji je ubacio tricu za 74:72. I to preko 229 centimetra visokog Slavka Vraneša. Bili su tu još Tomas i Gordon koji su u finalnoj utakmici zajedno zabili 62 koša (po 31 svaki)...

Taj koš ušao je u povijest. ESPN, najveća sportska televizijska kuća u SAD-u, uvrstila ga je među deset najnevjerojatnijih završnica u povijesti sporta, čak ga i stavila na visoko treće mjesto. I to kao jedini koji se dogodio izvan SAD-a.

 

Komentara 4

TT
tik tak
20:24 25.04.2021.

Sjećate se vi Oluje devedeset pete...? Šok i nevjerica.....

Avatar Piskiper@1
Piskiper@1
22:01 25.04.2021.

Jebto te Kecman

Avatar gradjanskirat
gradjanskirat
23:10 25.04.2021.

Koje rasturanje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije