Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TROJICA PRIVEDENA

VIDEO Privedeni muškarci koji su se mlatili na reliju, otkriven razlog tučnjave

Tučnjava
Foto: Printscreen
1/5
24.04.2023.
u 10:41

Policija je objavila da su osumnjičeni muškarci s područja Karlovačke i Zagrebačke županije.

Trojica muškaraca koja su se jučer potukla na WRC Croatia Rallyju i pritom za dlaku izbjegla jureći automobil privedena su jutros na Općinski sud u Karlovcu.

Sumnjiči ih se da  su jučer u popodnevnim satima u naselju Dančulovići, Ozalj, prilikom održavanja relija, počinili prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira ta Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima. Policija je objavila da su osumnjičeni muškarci s područja Karlovačke i Zagrebačke županije.

A predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja Daniel Šaškin objasnio je razloge zbog kojih je došlo do bizarne tučnjave.

– Naguravali su za poziciju gdje će se sjediti. Tamo je ogroman skok i sve je više gledatelja tamo, bilo je osam naših redara i policajac. Podnesena je kaznena prijava. Možemo biti sretni što imamo stotine tisuća ljudi, a jedan ili nijedan eksces, ali ne želimo takvo nešto vidjeti. Drugi put ćemo prekinuti brzinac, ako će se nešto takvo dogoditi – rekao je Šaškin za HTV.

Jučer su se oglasili i organizatori relija.

Najoštrije osuđujemo ponašanje neodgovornih pojedinaca prikazano u videu. Ove scene ni u jednom svom dijelu ne prikazuju istinsku navijačku zajednicu koja strastveno prati automobilistički sport i automobilistička natjecanja. Svojim neodgovornim ponašanjem akteri ovih scena nisu u opasnost doveli samo svoje živote već i službene osobe, volontere natjecanja te natjecateljske posade. Kao što je vidljivo na snimci, službeno osoblje i naši volonteri učinili su sve, riskirajući svoje živote, kako bi ovaj događaj spriječili te osigurali cestu. U dogovoru s nadležnim službama podnijet ćemo službenu prijavu i tražiti da se akteri pronađu i najoštrije sankcioniraju. Ovakvim scenama i osobama ovakvog ponašanja jednostavno nije i ne smije biti mjesto na našim niti bilo kojim sportskim događajima niti uz natjecateljske trase – poručili su organizatori WCR Croatia Rallyja.
 

Ključne riječi

Komentara 5

MM
MMarko657
11:33 24.04.2023.

Samo "prekršaj protiv javnog reda i mira"? Ovo je puno gore - ovo je ugrožavanje života i sigurnosti, takvi bahati sociopati bi trebali biti instiucinalizirani.

MO
moroder12
11:23 24.04.2023.

hahahahahah, odličan razlog za bacanje pod jureći auto, vrhunski IQ

Avatar yumamic
yumamic
11:33 24.04.2023.

Trebalo ih je pustiti da se gurkaju na cesti, onaj auto bi ih preletio ili barem malo umirio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije